De opbrengst is voor het goede doel.
De opbrengst is voor het goede doel. Monique Sons

Inleveren DE-punten en oud geld kan nog tot 21 januari

10 januari 2022 om 12:45 Activiteiten

AMSTELVEEN De speciale inzameldozen in diverse winkels voor Douwe Egberts waardepunten evenals vreemd en oud geld worden vrijdag 21 januari opgehaald. Tot die tijd kan er nog worden ingeleverd. De Douwe Egberts waardepunten worden omgeruild voor pakken koffie voor de voedselbank. Vreemd en oud geld dat wordt ingezameld, wordt ingewisseld voor euro’s waarmee oogoperaties in derdewereldlanden kunnen worden bekostigd. 

Elke Nederlander heeft wel wat vreemd en oud geld in de keukenla liggen en weet niet goed wat ermee te doen. De Lions zijn via hun netwerk in staat om courant munt- en papiergeld uit de hele wereld om te zetten in euro’s. Oud geld, dat niet meer door Nationale Banken wordt ingewisseld, wordt op veilingen aan de hoogst biedende verzamelaar verkocht. De besteding van de opbrengst gaat volgens het ‘Robin Hood’ principe: rijken betalen voor armen. Elke 10 euro wordt door de stichting Wilde Ganzen (https://www.wildeganzen.nl/) met 50 procent verhoogd tot 15 euro. Dat bedrag gaat naar oogklinieken in derdewereldlanden waar een staaroperatie 30 euro kost. Rijken betalen 15 euro meer dan de kostprijs. Met de Lions bijdrage van 15 euro heeft de kliniek dan weer 30 euro om een arme blinde gratis te opereren.

Een indrukwekkende film over een oogoperatie-kamp in de Himalaya staat op www.vreemdenoudgeld.nl.

De plekken waar de inzameldozen nog staan tot 21 januari zijn: CO-OP - Waardhuizen; Albert Heijn - Westwijkplein; Vomar - Westwijkplein; Jumbo - Rembrandtweg 617-635; Jumbo - Groenhof. Bij Boekhandel Libris Venstra in het Stadshart staat permanent een DE-inzameldoos.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie