Afbeelding
Aangeleverd

Kerken kleuren oranje voor ‘Orange The World’

29 november 2021 om 11:50 Activiteiten

AMSTELVEEN Leden van Soroptimistclub Amstelveen hebben samen met de wethouders Floor Gordon en Marijn van Ballegooijen op 25 november de St Urbanuskerk in Bovenkerk in het oranje licht gezet, om aandacht te vragen voor de actie ‘Orange The World’ om geweld tegen vrouwen de wereld uit te krijgen.

Vrijdag wilden de leden van de Soroptimistclub op de markt staan om met passanten over dit onderwerp in gesprek te gaan. Maar in verband met het nieuwe coronabeleid kon dat niet doorgaan. In plaats daarvan zijn zij langs de kramen gegaan en hebben zij flyers achtergelaten. Ook diverse winkeliers en restauranthouders hebben zij bereid gevonden om de flyers een plaatsje te geven op de toonbank, zodat degene die het nodig heeft het telefoonnummer kan vinden voor hulp.
Restaurant Days, die de actie ‘Orange The World’ een warm hart toedraagt, heeft bierviltjes, flyers en de speciale gebakken koekjes met een handje in ontvangst genomen. Ook hangt hier een banner met: ‘Stop geweld tegen vrouwen’.
Deze jaarlijks actie is inmiddels overgenomen door 400 gemeenten in ons land en verspreidt zich als een olievlek, zodat de vrouwen die hulp nodig hebben niet in de kou komen te staan.



Leden van de Soroptimistclub laten flyers en bierviltjes achter bij restaurants.
(Foto: Aangeleverd)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie