Afbeelding
PR

Hoe krijgt Amstelveen Zin in het alledaagse?

17 oktober 2021 om 15:54 Activiteiten

AMSTELVEEN Op 22 september verscheen ‘Zin in het alledaagse. De kunst om ons leven betekenis te geven’ van Peter Henk Steenhuis bij Uitgeverij Ten Have. Dinsdag 16 november om 18.00 uur vertelt Peter Henk Steenhuis over zijn boek in Boekhandel Venstra aan het Stadsplein 102a. Ook interviewt hij er de voormalige vluchteling en huidige hoogleraar Halleh Ghorashi, die vlakbij aan de VU doceert.

Hoe maak je zin in het leven van alledag? Drie jaar geleden begon journalist Steenhuis met die vraag de rubriek ‘Zin in het alledaagse’ in dagblad Trouw. Deze gesprekken komen nu gebundeld uit in het gelijknamige boek.

Zin in het alledaagse bevat gesprekken met gewone, maar altijd bijzondere Nederlanders over hoe zij hun leven betekenis geven. Peter Henk Steenhuis sprak met hen niet over zingeving in theoretische zin, maar verzamelde verhalen over de manier waarop zij zin doen, maken, elke dag opnieuw.

Halleh Ghorashi: ‘Ik heb me afgevraagd wat de rode draad is die mijn drie levens verbindt, wat de zin ervan is. Ik heb me vaak in onmogelijke maatschappelijke structuren moeten bewegen. Die verlamden me, waardoor ik het gevoel kreeg niets te kunnen. Desondanks probeerde ik steeds oog te houden voor de lichte kant van wat er gebeurde. Ik liet me niet klein krijgen door allesomvattende structuren; in elke situatie zocht ik openingen om het licht te kunnen blijven zien. Zo behield ik mijn veerkracht.’

De presentatie is georganiseerd door Protestantse Gemeente Amstelveen-Buitenveldert in samenwerking met Halleh Ghorashi.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie