Mexicaanse sfeer op het museumplein bij Cobra.
Mexicaanse sfeer op het museumplein bij Cobra. Matthijs Immink

Mexicaanse lezingen bij Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution

24 augustus 2021 om 14:40 Activiteiten

AMSTELVEEN Zowel het Cobra Museum als het terras ervoor worden 27, 28 en 29 augustus in Mexicaanse sferen gebracht. Naast gezinsactiviteiten worden er twee lezingen verzorgd door kunsthistoricus Julia Alting en de Amstelveense fotograaf Paul van Riel.

Frida Kahlo is waarschijnlijk ‘de beroemdste vrouwelijke kunstenaar ter wereld’. Kahlo is gecanoniseerd als de ultieme representatie van een vrouwelijke kunstenaar; als idool, heldin, en symbool voor verzet. Haar leven en werk worden vaak geplaatst in een een-op-een-relatie. Maar welke mogelijke interpretaties van haar werk worden overschaduwd op het moment dat haar privéleven de boventoon voert? Zijn er ook andere invalshoeken mogelijk?

JULIA ALTING Tijdens haar lezing op vrijdag 27 augustus gaat kunsthistoricus Julia Alting in op deze vragen. Zij studeerde cultuurwetenschappen aan het Amsterdam University College en New York University en Azië studies en kunstgeschiedenis aan Universiteit Leiden en SOAS, University of London. Alting is geïnteresseerd in moderne en hedendaagse kunst, de plek van vrouwelijke kunstenaars in de canon en historische tijd. De lezing door Julia Alting begint om 17.00 uur.

PAUL VAN RIEL Fotograaf Paul van Riel vertelt zaterdag 28 augustus aan de hand van zijn foto’s over zijn reis naar Mexico. Wie zijn lezing wil volgen kan plaatsnemen aan een tafel in het café. De lezing door Paul van Riel begint om 17.00 uur. 

?Met een smaakvol Mexicaans menu in het café, omlijst door muziek, dans en poëzie kunnen geïnteresseerden extra genieten van de prachtige kunstwerken in de tentoonstelling Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution. De tentoonstelling is verlengd tot en met zondag 3 oktober. Het Cobra Museum is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 22.00 uur.

FOODMARKET Vrijdag, zaterdag en zondag is er de hele dag een Foodmarket op het museumplein. Kinderen kunnen zich laten schminken op vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur en op zaterdag en zondag van 11.00 tot 18.00 uur. Om 16.00 uur is er vervolgens ‘De diepte in’ waarin een kunstwerk wordt uitgelicht door een kenner. De wervelende Cobra talkshow over de tentoonstelling Frida Kahlo & Diego Rivera is doorlopend te zien op groot scherm in de Voordrachtzaal.
Gezinnen kunnen elke zaterdag reserveren voor de familieworkshop My Deer Self (6+) die van 11.00 tot 13.00 uur wordt gegeven. Elke zondag is er van 11.00 tot 16.00 uur het CoBrA Atelier. Daarbij kan kosteloos worden aangeschoven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie