De Pure Markt trekt jaarlijks veel bezoekers, ook in 2020.
De Pure Markt trekt jaarlijks veel bezoekers, ook in 2020. Marielle Tukker

Zondag geen Pure Markt in Amsterdamse Bos

17 juli 2021 om 11:40 Activiteiten

AMSTELVEEN De Pure Markt in het Amsterdamse Bos gaat deze keer niet door. De eerste Pure Markt van dit jaar werd zondag 11 juli gehouden in het Amstelpark als het begin van een reeks markten in de komende weken. Maar vanwege de verscherpte coronamaatregelen was dat ook meteen de laatste. De Pure Markt in het Amsterdamse Bos van zondag 18 juli gaat niet door. 

De markt op 11 juli was gezellig en druk. ‘En daar zit nou precies het probleem’, schrijft de organisatie in de nieuwsbrief. ‘Te druk volgens de maatregelen welke door de overheid zijn opgelegd naar aanleiding van de toename in coronabesmettingen. Wij zijn een ééndaags doorstroom-evenement (dus geen markt). Hiervoor gelden tot 15 augustus maatregelen waardoor het concept van de Pure Markt deels verloren gaat en ons imago wordt aangetast. Wij willen juist dat bezoekers op de markt verblijven om elkaar te ontmoeten en te eten en drinken. Dus juist niet doorstromen.’ 

‘Het waarborgen van de 1,5 meter afstand voor de entree is op drukke momenten onmogelijk. Bezoekers willen niet in de rij staan om het marktterrein te betreden’, aldus de organisatie. Daarom is besloten om de markten tot 15 augustus te annuleren. De volgende Pure Markt is op zondag 15 augustus van 11.00 tot 18.00 uur in het Amsterdamse Bos.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie