Afbeelding
Pixabay/allycatfoxtrot

Motie ChristenUnie: schaaktafels op openbare plekken en schoolpleinen in Amstelveen

2 juli 2021 om 07:30 Activiteiten

AMSTELVEEN De ChristenUnie zal bij de behandeling van de Perspectiefnota 2022, woensdag 7 juli, de motie ‘Schaaktafels in Amstelveen’ indienen. Doel van de motie is om in een aantal wijken in Amstelveen op openbare plekken en schoolpleinen schaaktafels te plaatsen.

“De samenleving is in de tijd van corona onder druk komen te staan. Dat geldt ook voor onze samenleving, hier in Amstelveen. Na een tijd dat we elkaar niet meer vrij konden ontmoeten, is er behoefte om weer samen leuke dingen te doen. Juist op het terrein, waar cultuur en sport bij elkaar komen. Om die reden stelt de ChristenUnie voor om op pleinen, in winkelcentra en op schoolpleinen schaaktafels te plaatsen”, aldus Bert de Pijper, fractievoorzitter van de ChristenUnie.
Urban Chess is een initiatief om wereldwijd op openbare plaatsen in steden en dorpen schaaktafels te plaatsen. Het initiatief wordt gesteund door de Nederlandse schaakbond KNSB, door de FIDE en NOC*NSF. In Nederland hebben in circa 25 tot 30 gemeenten schaaktafels een plek gekregen op bijvoorbeeld pleinen, winkelcentra en schoolpleinen. Ook heeft onderzoek aangetoond dat vooral bij kinderen het rekenen naar een hoger niveau gaat als ze leren schaken.

“De ChristenUnie vraagt in de motie van het college om ook in Amstelveense wijken op centrale openbare plaatsen een schaaktafel te plaatsen. We stellen voor om als pilot te beginnen met 2 tot 4 schaaktafels om te onderzoeken hoe deze gebruikt worden. Voorts vragen we het college om met schoolbesturen in overleg te treden of op schoolpleinen ook een schaaktafel geplaatst kan worden. In de toekomst kunnen dan meer schaaktafels in Amstelveense wijken geplaatst worden. Voor ons zijn dit soort initiatieven belangrijk om de samenleving na de tijd van corona weer dichter bij elkaar te brengen”, aldus Bert de Pijper.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie