Drukte aan de Amstelzijde.
Drukte aan de Amstelzijde. Monique Sons

Koningsdag ondanks strenge coronamaatregelen toch een feestje

27 april 2021 om 18:30 Activiteiten

AMSTELVEEN Hoewel de terrassen nog niet open mochten was er geen houden aan deze Koningsdag. Het prachtige weer nodigde uit om naar buiten te gaan. Dat betekende voor de kinderen vooral veel spelen met andere buurtkinderen. 

Op een enkele plek werd toch een vrijmarkttafeltje neergezet om de afgedankte spulletjes te verkopen of probeerden kinderen met de verkoop van limonade een centje bij te verdienen. Op grasveldjes in de wijken zaten gezinnen in hun eigen ‘bubbel’ aan de picknick en werd samen gespeeld en gesport.

Tekst gaat verder onder de foto’s


Een centje bijverdienen met de verkoop van limonade en popcorn. 


Spelletjes spelen op straat. 


Het terras is dicht, dan maar gezelligheid op het trottoir. 

Bij de horeca langs de Amstelzijde en bij de ingang van het Amsterdamse bos bij de Urbanuskerk was het erg druk. Op het terras zitten was dan wel niet geoorloofd maar op een bankje langs de kant van de weg wel. En wie dat niet kon vinden, genoot al lopend van de zojuist aangeschafte snack met drankje. In het Oude Dorp was dat geen probleem. Met een drankje op afstand van elkaar staand was het toch gezellig. 


Bij de Amstelzijde deed het pontje goede zaken. Door de gezelligheid daar staken veel mensen de rivier over om ervan mee te genieten.

Gevlagd werd er ook. Op sommige plekken heel uitbundig maar deze Koningsdag was kennelijk lang niet voor iedereen reden om de vlag uit te hangen. Een groot feest is het niet geworden maar het was toch geslaagd.


Foto’s: Monique Sons

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie