Afbeelding
Eigen foto

Koningsspelen welkom oranje feestje in coronatijd

25 april 2021 om 16:30 Activiteiten

AMSTELVEEN Veel scholen in Amstelveen kleurden vrijdag 23 april oranje. Leerkrachten schminkten nog een extra vlaggetje en toen begon het feestje. Binnen de bubbels waarin de scholen veilig lesgeven, werden er leuke activiteiten georganiseerd. 

Op de Amstelland International School konden kinderen voor het eerst in hun leven koekhappen en spijkerpoepen. “Nederlandse cultuur is even belangrijk als de eigen identiteit van onze kinderen”, vertelt directeur Jacquelene Da Silva. 

Basisschool De Horizon organiseerde in samenwerking met Hockey Voor Iedereen (HVI), het CIOS Haarlem en DanceSport Academy verschillende workshops voor de kinderen. Directeur Marijke Stenger is tevreden: “Het was een heerlijke dag voor ons allemaal en zo kunnen kinderen ook andere sporten ontdekken.” 

De Koningsspelen waren een welkom oranje feestje op de scholen in coronatijd. Leerkracht Emma Somsen voegt toe: “Ondanks dat we in onze bubbels moeten blijven, voelde het als één omdat we allemaal in het oranje waren.” De Koningsspelen worden ieder jaar geopend door Koning Willem Alexander en Koningin Maxima. Dit jaar was het koningspaar in Amersfoort.


Eigen foto

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie