Elk jaar wordt het Bevrijdingsvuur ook naar Amstelveen gebracht.
Elk jaar wordt het Bevrijdingsvuur ook naar Amstelveen gebracht. Naomi Heidinga

Amstelveense sporters gezocht voor Bevrijdingsvuur-loop

19 april 2021 om 11:40 Activiteiten

AMSTELVEEN Het Bevrijdingsvuur brandt voor altijd in Wageningen, de Stad der Bevrijding. De Bevrijdingsvuurceremonie en Nationale Bevrijdingsvuurestafette zijn onderdeel van het traditionele Bevrijdingsevenement op 4 en 5 mei. Elk jaar wordt het bevrijdingsvuur opgehaald in Wageningen en door sport- en atletiekverenigingen door het hele land verspreid. Het bevrijdingsvuur is daarbij hét symbool voor leven in vrede en vrijheid en wordt daarom ook het Vrijheidsvuur genoemd.

Om de fakkel van 5 mei in deze bijzondere tijd brandend te houden, organiseren Stichting Amstelveen Oranje in samenwerking met Amstelveen Sport en AV Startbaan een sterk aangepaste Bevrijdingsvuur-loop. Met strikte inachtneming van de corona- maatregelen zullen sportverenigingen met de jeugdleden en jong volwassenen binnen de vereniging, in Amstelveen het Vrijheidsvuur laten rondgaan. Met het doel om de hele stad symbolisch te verlichten en zichtbaar te maken dat wij nog steeds vieren dat we in vrijheid kunnen en mogen leven. Het startpunt van de Bevrijdingsvuur-loop is decentraal en verspreid door Amstelveen, dus iedere sporter heeft een eigen startplek. 

Jongvolwassenen (tussen 16 en 27 jaar) die momenteel mogen sporten, worden uitgenodigd om hier een rol in spelen. Geïnteresseerden kunnen via hun sportverenigingen contact opnemen met Stichting Amstelveen Oranje.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie