Handen uit de mouwen om de paasbrunchbox samen te stellen.
Handen uit de mouwen om de paasbrunchbox samen te stellen. KVA

Korfballers KVA spekken clubkas door verkoop paasbrunchbox

5 april 2021 om 13:45 Activiteiten

AMSTELVEEN In deze moeilijke tijd, waarin ieders leven enorm wordt beperkt door coronamaatregelen, is het voor de verenigingen moeilijk om te overleven. Dit is niet anders voor Korfbalvereniging Amstelveen (KVA). Nu de financiën extra onder druk staan, omdat het clubleven vrijwel stil ligt, werd voor deze paasdagen iets nieuws bedacht: de paasbrunchbox.

 Jaren geleden begonnen vier dames (Jelly, Riwka, Daniëlle en Karin) binnen deze club met het bereiden van heerlijke maaltijden, die op vrijdagavond tegen geringe betaling voor of na de training konden worden verorberd. Het was zowel bedoeld voor de mensen, die vanwege tijdgebrek niet konden koken, maar ook voor degenen die gewoonweg geen zin hadden om een maaltijd te bereiden. Op zaterdag waren er elke week specialiteiten, die alleen die dag verkrijgbaar waren. Beiden vonden gretig aftrek zoals nu ook de paasbrunchbox.

De paasbruchbox kon voor 7,50 euro door iedereen worden aangeschaft. Dat was tevens een manier om de club financieel steunen. Daarnaast is het uiteraard ook gemakkelijk om alles kant en klaar aangeleverd te krijgen. De inhoud van de paasbrunchbox bestond uit: paasstol, huisgemaakte eiersalade, fruitsalade, vegetarische quiche, wrap, panna cotta met aardbei, verse jus d’orange en afbakbroodjes. Voor de kinderen werd er een verrassing bijgedaan en optioneel was er ook nog prosecco tegen een geringe bijbetaling.
Voor de vrijwilligers op het veld werd deze box als dank cadeau gedaan, wat kon worden bekostigd door een donatie uit het Meerlandenfonds.
Voorafgaande maanden konden mensen zich voor hetzelfde bedrag opgeven voor een poké bowl (zalm, kip of ei), later nog een keer voor rendang. Voor de laatste twee hadden ruim 80 mensen zich opgegeven, voor de paasbrunchbox zelfs 122 mensen. Vanwege het grote aantal bestellingen werd regelmatig een beroep gedaan op een grote groep vrijwilligers. Wie op de hoogte wil worden gehouden van de gebeurtenissen binnen KVA, kan kijken op de Facebookpagina van KVA Korfbal.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie