Afbeelding
Shutterstock

Amstelveen vouwt!: op naar de duizend kraanvogels

18 november 2020 om 13:10 Activiteiten

AMSTELVEEN In het verre oosten is de kraanvogel het symbool voor geluk, trouw, gezondheid en onsterfelijkheid. De Japanse traditie om 1.000 origami kraanvogels te vouwen is eeuwenoud. Wanneer iemand deze taak volbrengt, worden zijn of haar gezondheidswensen vervuld. Deze 1.000 papieren kraanvogels symboliseren vrijheid, lichtheid en geluk.
De symbolische gedachte achter het vouwen is een extraatje, want het gaat erom thuis creatief aan de slag te gaan met kinderen, een vriendin of gewoon alleen. Participe Amstelland start daarom een actie: Amstelveen vouwt!

De kraanvogels kunnen dienen als versiering van bijvoorbeeld het huis, de spiegel in de auto, de kerstboom of een verjaardagskaart. En als het wat te vol wordt in huis kunnen ze ook afgeleverd worden de wijkcentra van Participe Amstelland. Want die gaan voor de 1.000 kraanvogels.

Voor het vouwen van een kraanvogel is alleen maar een vierkant papiertje nodig. En het vouwen is ook niet zo moeilijk. Op de website van Participe Amstelland staat een instructie en ook op YouTube is veel hulp te vinden. En wie de kraanvogel onder de knie heeft, kan ook andere figuren vouwen zoals dieren, maar ook decoraties voor kerst.

Wie wil vouwen maar niet in staat is om de materialen te kopen kan contact opnemen met Participe Amstelland. Daar zijn pakketjes met Japans vouwpapier verkrijgbaar.

Meer informatie? Neem contact op via wijkcoach.amstelland@participe.nu of 06-10455444 (wijkcoach Bankras/Kostverloren). Of kijk op www.participe-amstelland.nu


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie