Afbeelding
AmstelveenSport

Halloween 2020: Zoeken naar griezels in de straten van Amstelveen

29 oktober 2020 om 11:06 Activiteiten

AMSTELVEEN Griezelen met Halloween, dat kan vrijdag 30 en zaterdag 31 oktober tijdens de Griezeljacht. Amstelveners worden opgeroepen om hun huizen die twee dagen zo griezelig mogelijk te versieren. Kinderen en eventueel hun ouders kunnen dan tijdens een wandeling door de buurt op zoek gaan naar de griezels die op hun griezeljachtafstreepkaart staan.

Ook Halloween is door de coronamaatregelen anders dan andere jaren. Keizer Karelpark-wijkbewoner Remi de Caes kwam met het idee om mensen hun woningen en tuinen te laten versieren voor Halloween. Net als bij de beertjesactie afgelopen voorjaar zou daar een spelelement aan kunnen worden verbonden. Dit werd opgepakt door wijkcoach Caron Honold van Participe Amstelland en AmstelveenSport, en nu is er #griezeljachtamstelveen.

Wijkbewoners worden opgeroepen om enge versieringen voor het raam, rondom de voordeur of in de voortuin te zetten. De griezeljacht-afstreepkaart kan worden gedownload op www.amstelveensport.nl. Kinderen en eventueel hun ouders kunnen daarna, in een klein groepje, op pad gaan om te zoeken naar griezelige huizen en alle griezels die ze vinden af te strepen op de griezeljachtafstreepkaart. Vanwege de coronamaatregelen wordt afgeraden om met een grote groep te gaan lopen.

Als de kaart vol is, moeten ze een griezelige foto maken met daarop óók de volle kaart. De foto kan worden gepost op Facebook of Instagram met de #griezeljachtamstelveen.
De leukste foto wint een prijs. Die wordt na 31 oktober uitgereikt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie