'De plantage van onze voorouders'
'De plantage van onze voorouders' Nederland Leest

Bibliotheek Amstelveen doet in november mee aan ‘Nederland Leest’

25 oktober 2020 om 16:00 Activiteiten

AMSTELVEEN Biibiotheek Amstelland doet in november mee aan ‘Nederland leest’. Tijdens deze actiemaand krijgen leden én bezoekers van de bibliotheek het boek ‘Het zwijgen van Maria Zachea’ van Judith Koelemeijer cadeau. Daarnaast is er een speciaal programma samengesteld.

Op 12 november duikt Bibliotheek Stadsplein in de slavernijperiode en de koloniale geschiedenis van Nederland. Bezoekers kunnen luisteren naar het verhaal van Maartje Duin en Peggy Bouva over hun ervaringen over het maken van de indrukwekkende podcast ‘De plantage van onze voorouders’. Het is ook mogelijk om een kaartje te kopen om de avond ook via een livestream thuis te volgen. 

In swingende taal knalt op 19 november het satirische IRA-drama ‘De Leftenant van Inishmore’ van de vloer. Acteurs van Luistertheater ‘Hear Hear’ laten bezoekers in dit voorleestheater sidderen en gieren van de lach. Ook hier is het mogelijk om een kaartje te kopen om de voorstelling via een livestream thuis te volgen.

Voor jongere kinderen komt Ton Meijer op 25 november naar de Bibliotheek met zijn ‘Aadje Piraatje’ theatershow.

Voor meer informatie over alle Nederland Leest-activiteiten in de bibliotheek en kaartverkoop: www.debibliotheekamstelland.nl/nederlandleest2020

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie