Schrijfster Annet Schaap.
Schrijfster Annet Schaap. Eigen foto

Terug in de tijd met de Bieb

21 september 2020 om 10:00 Activiteiten

AMSTELVEEN De Kinderboekenweek (30 september – 11 oktober) staat dit jaar in het teken van geschiedenis, met sfeervolle voorstellingen en creatieve workshops in alle vestigingen van de Bibliotheek Amstelland.

Boeken en verhalen brengen geschiedenis tot leven. Zo wordt de wereld van vroeger tastbaar en begrijp je de wereld van nu beter. De Bibliotheek nodigt kinderen uit om actief met geschiedenis aan de slag te gaan. Zo maken ze nieuwe herinneringen voor het leven!

LAMPJE Woensdag 30 september om 15.30 uur komt kinderboekenschrijfster Annet Schaap naar Bibliotheek Amstelveen Stadsplein voor de sprookjesachtige vertelvoorstelling Lampje, naar haar gelijknamige bestseller. Wie een leuke, spannende vraag voor Annet heeft en deze voor 28 september stuurt maakt kans op een persoonlijk antwoord én een boekenpakket van Libris Venstra.

CREATIEF MET GESCHIEDENIS Vrijdag 2 oktober kunnen kinderen om 15.30 uur in Bibliotheek Stadsplein aan de slag met vinyl en poëzie. De inspiratie wordt gehaald uit de cover van een ouderwetse langspeelplaat. Met speelse schrijfoefeningen wordt tekst op een vinylplaat geschreven. 

Ook zijn er vier workshops van de Maakplaats in Stadsplein, Westwijk of Uithoorn. Kinderen van 7 tot 9 jaar gaan terug in de tijd en maken een stopmotion video over vroeger. Kinderen van 4 tot 6 jaar bouwen met Duplo een verhaal over ridders en prinsessen.

RIDDERS IN AALSMEER Joes Bonen sluit de Kinderboekenweek zaterdag 10 oktober af om 10.30 uur in de Bibliotheek Aalsmeer. Ze voert de grappige, muzikale theatervoorstelling ‘Deze ridder zegt nee’ op voor kinderen van 3+. Over een lief riddertje, een grote draak, je alleen voelen en een bijzondere vriendschap.

INFORMATIE EN KAARTEN Beleef de Kinderboekenweek in de Bibliotheek en kijk voor alle informatie en kaartverkoop op www.debibliotheekamstelland.nl/kinderboekenweek2020.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie