Keus genoeg.
Keus genoeg. Joop Touw

Buitenspeelbus gaat weer de wijk in, ook met slecht weer

10 juli 2020 om 13:00 Activiteiten

AMSTELVEEN De eerste week van de zomervakantie is voor kinderen die van buiten spelen houden wel een beetje in het water gevallen, letterlijk! Het weer werkte niet mee en het is vanaf maandag nauwelijks droog geweest. Toch gingen de teams van de Buitenspeelbus deze week op pad om juist die kinderen bij het buiten spelen te helpen met sport- en spelmaterialen.

De Buitenspeelbus staat sinds afgelopen maandag vier dagen per week steeds op een ander grasveld in een van de Amstelveense wijken. De begeleiders van AmstelveenSport helpen de kinderen dan bij een sport naar keuze, organiseren eventueel een wedstrijdje als er veel kinderen zijn en ook voor kinderen die willen spelen in plaats van sporten hebben zij allerlei materialen in hun bus.

Donderdag stond de Buitenspeelbus op het veld bij de Groenelaan / Alpen Rondweg. Op het moment dat de fotograaf een kijkje kwam nemen, waren er drie kinderen. Zij trotseerden de regen om er toch even uit te zijn. Voor het team van de bus was dat een goede reden om toch flink uit te pakken.

Het programma voor de komende weken staat op de Facebookpagina de Buitenspeelbus

Vier op een rij blijft een populair spel.
Op de pingpongtafel kan niet gespeeld worden. Het is daarom een prima plek voor de fles met limonade.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie