Een cultureel wijkfeestje dat eerder georganiseerd werd met steun van het project KickASS.
Een cultureel wijkfeestje dat eerder georganiseerd werd met steun van het project KickASS. Aangeleverd

Speeddates voor ideeën voor culturele activiteiten in Amstelveense wijken

29 februari 2024 om 11:48 Activiteiten

[AMSTELVEEN Voor het project ‘KickASS’ vinden nieuwe ‘speeddates’ plaats op 19 maart, 13 mei en 7 oktober 2024. Inwoners van Amstelveen met een leuk idee om de wijk cultureel op te peppen kunnen zich inschrijven voor deze KickASS subsidie speeddates. Ze kunnen dan hun idee aan een panel presenteren. Wordt het idee goedgekeurd, dan ontvangen zij een subsidie van minimaal 1.000 en maximaal 2.500 euro om het idee te realiseren.

Ervaring met het schrijven van subsidieaanvragen is volgens de organisatie niet nodig. De indieners kunnen het idee mondeling toelichten in het Nederlands of Engels. Binnen enkele dagen horen zij of de aanvraag is toegekend.

KickASS (waarbij ASS staat voor Amstelveen Subsidie Speeddate) is een initiatief van Platform C, gefinancierd door de gemeente Amstelveen, in samenwerking met Amstelidee en Participe. 

Een voorbeeld van een project dat met subsidie van KickASS gerealiseerd is de fototentoonstelling ‘Connected’ van Charlotte Brand die op 8 maart van start gaat in Platform C. De expositie toont portretten van Oekraïners die de afgelopen twee jaar in Amstelveen zijn komen wonen. Charlotte Brand wil met haar expositie de menselijke kant van migratie belichten en de waarde van verbinding benadrukken. De opening van de expositie is op vrijdag 8 maart om 17.00 uur in Platform C. Iedereen is welkom om de foto’s te bewonderen en in gesprek te gaan met Charlotte Brand. De toegang is gratis.

(Tekst gaat door onder de foto)


Portret uit de tentoonstelling ‘Connected’ - Foto: Charlotte Brand

SPEEDDATES

Wie ook een idee heeft voor een culturele activiteit kan dat toelichten tijdens de komende speeddates die in diverse wijkcentra in Amstelveen plaatsvinden. Op 19 maart gebeurt dat in wijkcentrum Alleman (Den Bloeyenden Wijngaerdt 1), op 13 mei in Ontmoetingscentrum De Meent (Orion 3) en op 7 oktober in wijkcentrum De Bolder aan Groenhof 140. Aanmelden voor de speeddates kan via platform-c.nu/kickass

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie