3-jarig bestaan 2019
3-jarig bestaan 2019 Elena Nabatova

Financieel Café XXL viert 4-jarig bestaan niet in stilte

30 maart 2020 om 10:17 Nieuws Deel je nieuws

In 2016 opende in wijkcentrum Alleman het eerste Financieel Café XXL, een initiatief van Participe Amstelland en Humanitas Thuisadministratie. In de afgelopen jaren is gebleken dat een voorziening zoals het financieel café niet alleen plek is waar professionals u kunnen helpen met uw financiële vragen maar wat ook een mooie ontmoetingsplek is, waar ervaringsdeskundigen, vrijwilligers en buurtbewoners zich samen inzetten om de armoedeproblematiek aan te pakken. Onder het genot van een kop koffie of thee kunnen zij met elkaar in gesprek gaan over hoe het is om rond te komen van een laag inkomen en elkaar bruikbare tips geven op het gebied van voordelig en goed eten, goedkope maar leuke uitjes met het gezin en nog veel meer.

Bewoners kunnen terecht voor incidentele ondersteuning bij het vinden van de weg op het gebied van privéfinanciën en -administratie. Door omstandigheden kan het gebeuren dat men even het overzicht kwijtraakt. Het invullen van een formulier kan dan al lijken op het beklimmen van een berg! Door omstandigheden kan het gebeuren dat men even het overzicht kwijtraakt. Het invullen van een formulier kan dan al lijken op het beklimmen van een berg! 

In 2019 is in Amstelveen een 2e Financieel Café XXL gestart in Ontmoetingscentrum De Meent. Inmiddels is het Financieel Café een plek geworden waar Woningbouwvereniging Eigen Haard afwisselend bij beide locaties eens per maand deelneemt om vragen te beantwoorden met betrekking tot huurachterstand. In Alleman is wekelijks een consulent van het Amstelveen Loket aanwezig voor de gemeentelijke regelingen, werk en inkomen en bijzondere bijstand.

Elk jaar besteden we aandacht aan de verjaardag van het eerste Financieel Café XXL in Amstelveen met een lunch, een presentatie etc. Maar dit jaar kan dat niet. We moeten het in stilte vieren. Hoewel…. Door het coronavirus is voor veel mensen financiën een ingewikkeld onderwerp geworden. Denk aan aangifte voor de belastingen, ZZP’ers die zonder werk komen, regelingen die van de overheden komen etc. Wij vieren het 4-jarig bestaan met een luidruchtige facebookpagina waar wij zoveel mogelijk de informatie, die voor iedereen van belang kan zijn, op delen. Blijf bij en volg ons op facebook, https://www.facebook.com/financieelcafeXXL Of kijk op www.participe-amstelland.nu/financieelcafe

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie