Tréville schermweekend 2020
Tréville schermweekend 2020 Dora Barens

Top Nederlandse schermjeugd traint bij Tréville in Amstelveen tijdens uniek weekend

17 augustus 2020 om 23:11 Vechtsporten Deel je nieuws

Het coronavirus heeft de afgelopen maanden natuurlijk ook de schermsport stilgelegd. Om het onzekere aankomende seizoen toch goed voorbereid te zijn, besloot maître Pascal Kenter van schermschool Tréville uit Amstelveen, een open trainingsweekend te organiseren. Binnen een week was duidelijk dat de animo zo groot was dat het maximum aantal deelnemers van 50 zou worden gehaald.

Dit tweedaagse trainingsweekend voor floretschermers (jongens en meisjes) in alle leeftijdscategorieën tot 18 jaar, met toptrainers uit Nederland, België en China, had een grote aantrekkingskracht op een groot deel van de Nederlandse toppers. De Ben Goudsmithal in Amstelveen bleek hiervoor een goede locatie.  

Dat het plezier voorop stond was duidelijk zichtbaar bij de deelnemers. De verscheidenheid aan trainingsmethoden, oefeningen, sparringsessies en individuele lessen was groot en zorgde voor veel sportplezier.  

Als vanouds had Henk Kenter gezorgd dat de technische kant weer pico bello op orde was, doordat op maar liefst 19 lopers elektrisch kon worden geschermd. Ook konden de meeste schermers voor de eerste keer kennismaken met draadloos elektrisch schermen. Deze techniek bestaat al veel langer, maar voor een kleine sport is het kostentechnisch lastig om dat grootschalig in te voeren.

Natuurlijk waren de schermers uit de omgeving Amstelveen, Amsterdam, Uithoorn en Aalsmeer goed vertegenwoordigd, maar ook uit de rest van het land was de aanloop groot. Dat het weekend goed in trek was bleek ook door de komst van enkele Britten en Belgen. Hilariteit was er soms dan ook als bleek dat sommige jargonwoorden in een ander land net weer even anders worden uitgelegd.

50 smileys ?? en een dik applaus voor de trainers en organisatie kan eigenlijk niks anders betekenen dan dat dit weekend een aftrap wordt van een mooie jaarlijkse traditie.

Schermen is een snelle, veilige en spectaculaire sport. Meer weten? Kijk eens op www.schermschool-treville.nl.   

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie