Koen Walet op de loper
Koen Walet op de loper Ron Driessen

Amstelveense schermers horen wederom bij de Europese top

15 december 2019 om 22:22 Vechtsporten Deel je nieuws

14-15 december 2019: Halle, Duitsland; International Händel-Cup U17 European Circuit

Afgelopen weekend hebben de Amstelveense schermers Suhayl Nawar (schermcentrum Amsterdam), Koen Walet en Michael Dijkstra (beide schermschool Tréville), samen met teamgenoot Sam Wanyama uit Alkmaar, een topprestatie geleverd. De Amstelveense jongens hebben deel kunnen nemen aan dit toernooi met medewerking van hun school het Keizer Karel College en zijn ook als topsporters aangesloten bij Amstelveen Sport. Tijdens het U17 equipe toernooi in Halle, onderdeel van het Europese Cadetten Circuit, hebben zij het podium gehaald in een sterk deelnemersveld van 25 teams.

Dit toernooi werd over 2 dagen gehouden waarbij zaterdag het individuele toernooi U17 gehouden werd. Hier wist Koen Walet als enige Nederlander een plaats bij de T32 te halen in het sterke deelnemersveld.

Op dag 2 (zondag) maakte jong talent Michael Dijkstra zijn debuut voor team Nederland, en mocht gelijk voor het eerste equipe uitkomen. Vanwege de sterke resultaten dit seizoen begon het equipe met vrijstelling bij de T32. Bij de T16 was de eerste tegenstander Spanje. Met veel passie en vooral teamspirit gingen de jongens op de loper het duel met de tegenstanders aan. Bij het teamschermen schermt een team van 3 deelnemers de partijen waarin de punten worden doorgeteld en maximaal 45 punten te halen zijn. Na een goed bevochten voorsprong door Koen en Suhayl, konden de Spanjaarden het gat niet meer dichten. Deze ontmoeting werd gewonnen met 45 – 37. 

Vervolgens bij de T8 hebben de jongens het opgenomen tegen Hongarije, een zeer ervaren ploeg die een pittige strijd leverde. De Nederlandse ploeg bleef gefocust en toonde veel discipline en scherpte; de eindstand werd 45-36. 

In de halve finale was de tegenstander Polen. De stand liep gelijk op tijdens deze zeer spannende ontmoeting.  Bij de laatste 2 partijen lukten het de Poolse schermers een voorsprong te behalen. De Nederlanders moesten steeds meer risico’s nemen om de stand weer in te halen. Helaas lukte dat niet en is er met 34 – 45 verloren, ondanks dat de jongens elkaar goed als 1 team aanmoedigden vanaf de kant. Het team NL heeft in de strijd voor de 3de plaats tegen Frankrijk geschermd. Dit keer waren de Franse schermers te sterk en is er met 30-45 verloren.

Met een knappe vierde plaats mochten de team Nederland 1 weer op het podium staan voor de tweede keer dit seizoen.  Een prachtige beker en een mooie ervaring rijker, waarbij zij als een hecht team voor elkaar hebben gevochten keren zij weer huiswaarts. De jongens gaan nu weer hard trainen voor de komende Europese toernooien en de EJK die wordt gehouden in Porec, Croatië in februari.

Podium International Händel-Cup U17 European Circuit
(van l naar r) Koen, Suhayl, Michael, Sam
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie