Goud en brons voor Treville schermers in Duitsland

9 december 2019 om 23:46 Vechtsporten Deel je nieuws

Bocholt, 7-8 december

De 4 Tréville schermers, Koen Vrijburg, Samuel den Breejen, Thomas Dijkstra en Michael Dijkstra kwamen afgelopen weekend in actie op de Maestro’s Klup Challenge, in Nordrhein-Westfalen, Duitsland. Er deden 150 schermers mee in de verschillende leeftijdscategorieen.

Bij de U17, deden Thomas en Michael mee. Thomas wist 3 partijen te winnen in de pouleronde. De laatste 8 heeft hij gehaald door een mooie winst partij op Hvid-Bouwman (ZAZ) maar verloor nipt van Team Nederland schermer Sluman, en miste daarmee het podium. Michael won alle partijen in zijn poule en plaatste zich daarmee als tweede op het tableau. Bij de kwartfinale werd het heel spannend. Tegen Mousset (Ter Weer) stond Michael 12-14 achter met nog maar 4 seconden op de klok. Door twee perfecte aanvallen kon Michael de score gelijktrekken en in de verlenging pakte hij de winst met een snelle riposte. Vervolgens won Michael van Sluman (HollandSchermen) met 15-13.  In de finale was hij te sterk voor Faber (Duitsland) en won met overmacht 15-9; Michael pakt daarmee goud.

Koen schermde bij de U15. Hij heeft een partij gewonnen in de pouleronde en helaas trok hij een sterke tegenstander bij de eerste eliminatie. Koen eindigt op de 22ste plaats. Samuel schermde bij de categorie U11. Dit is zijn eerste wedstrijdseizoen en hij laat zien dat hij heel serieus aan het trainen is. Door heel mooi te schermen in de pouleronde waarin hij 5 partijen heeft gewonnen heeft hij 10-6 gewonnen van Kleffner (Bocholt). In de halve finale was Schmitz (Quernheimer) een maatje te groot. Samuel heeft brons gewonnen; zijn eerste schermmedaille.