Victor de Wolf op de podium Sander de Wolf

Weer prijzen voor Tréville schermers bij ESTEC toernooi

25 november 2019 om 17:39 Vechtsporten Deel je nieuws

Noordwijk, zaterdag 23 november: Het European Space Research and Technology Centre (ESTEC)

5 Tréville schermers kwamen afgelopen weekend in actie op dit spannend internationale toernooi. Koen Vrijburg, Julian Haasbeek, Sytse Meindersma, Samuel den Breejen en Victor de Wolf reisde naar ESTEC, een prachtig locatie voor dit jaarlijks evenement.  Er zijn veel internationale medewerkers bij ESTEC en  dit jaar waren er wederom veel nationaliteiten vertegenwoordigd op de lopers.

Bij de oudere jeugd (U17) stond Koen na de eerste poule 2e op het tableau, hij had alle vijf partijen gewonnen. Julian won er twee, en Sytze vier. Bij de jongere jeugd (U12) wisten Samuel en Victor ook een mooie start te maken met resp. 1 en 4 winstpartijen.

Toen volgde eer tweede pouleronde. Julian ging als een speer en won alle vijf partijen. Sytse won er drie en Koen twee (plus een nipt verloren met 4-5). Victor was in topvorm en won alle vier zijn partijen en Samuel pakte er twee.

Bij de laatste zestien heeft Koen glansrijk gewonnen, maar raakte helaas geblesseerd en moest zich terugtrekken uit het toernooi.  Beterschap Koen! Zowel Sytse als Julian wonnen met gemak bij de L16 en L8. Nu zaten Julian en Sytse dus in ieder geval bij de laatste vier!  Sytse heeft goed gestreden maar verloor 14-15 van de latere winnaar. Jammer genoeg heeft Julian ook zijn halve finale verloren en moesten de jongens tegen elkaar.  Het werd een spannend partij maar Julian pakte de winst en ging met een brons medaille naar huis.

Victor won zijn eerste eliminatie ruimschoots; bij de L8 werd het een stuk spannender maar bleef hij koel en pakte hij de winst met 9-8. Bij de halve finale moest Victor schermen tegen van Zuijlen (En Cavant) van wie hij in Ter Apel gewonnen had. Helaas verloor hij deze partij met 8-10.  Het werd brons voor Victor!  Samuel won zijn eerste eliminatie met 10/5.  Helaas kwam hij bij de L8 de latere winnaar Medvedev tegen.  Die was een maatje te groot voor Samuel en eindigde hij op een mooie 6de plek.

Maitre Pascal Kenter vond het een prima resultaat. De jongens gaan weer hard trainen voor de volgende wedstrijd in Duitsland.