Inno Loeber, tweede van rechts, wint brons in Frankfurt
Inno Loeber, tweede van rechts, wint brons in Frankfurt M. Loeber

Brons voor Inno Loeber in Frankfurt

27 oktober 2019 om 19:30 Vechtsporten Deel je nieuws

Judoka Inno Loeber van Karel Gietelink Sport heeft afgelopen zaterdag een bronzen medaille gewonnen bij de Frankfurter Adlercup. Dit toernooi met 2500 deelnemers uit 30 verschillende landen behoort tot de grootste toernooien van de wereld. Inno kwam uit in een nieuwe gewichtsklasse tot 40 kilo bij de jongens tot 12 jaar in een poule met 30 deelnemers. Hij won drie partijen met Ippon en plaatste zich daarmee voor de halve finale tegen de Duitser Siminov. In de golden score stond de Duitser met twee straffen achter. Inno maakte een aanval maar viel daarbij plat op zijn rug, wat hem de partij kostte. Ippon tegen. Om brons won Inno van de Rus Turchin met een Wazari. Ezra Soesan kwam uit in de klasse tot 28 kg en verloor twee partijen waardoor hij was uitgeschakeld.

In Abcoude werd op zondag het Fuyiama toernooi gehouden. Emanuël en Gabriël de Roy van Zuijdewijn deden goede zaken en werden respectievelijk eerste en tweede. Bryan Belmer werd tweede en Lotte Reurings derde evenals Benne Hoefakker.