Logo SV Ouderkerk
Logo SV Ouderkerk SV Ouderkerk

SV Ouderkerk onder 23 speelt gelijk bij debuut

23 oktober 2019 om 20:17 Voetbal Deel je nieuws

Gisterenavond heeft sv Ouderkerk Onder 23 haar debuut gemaakt in de hoogste poule van de midweekse competitie voor Onder 23 teams in de regio Groot-Amsterdam. Deze competitie van in totaal 5 poules van ieder 8 teams wordt alweer voor het 10e jaar georganiseerd door Stichting Jongsenioren Competitie en gesteund door hoofdsponsor Univé. Vanaf nu wordt er iedere maand een wedstrijd gespeeld tegen een talententeam uit poule A. Er werd geopend tegen het Beverwijkse RKVV DEM Onder 23, een grote voetbalclub met een zaterdag- en zondagafdeling, waarvan het eerste team op zondag derde divisie KNVB speelt en de Onder 19 2e divisie landelijk. Dat beloofde dus wat qua tegenstander voor deze avond. SV Ouderkerk Onder 23 was samengesteld uit 15 spelers afkomstig uit de Onder 19-1 en spelers van max 22 jaar uit de zondagselectie. Op basis van de verwachte sterke tegenstand koos SV Ouderkerk voor een verkennende tactiek; de tegenstander laten komen tot de middenlijn en dan collectief druk zetten met t compact aaneengesloten linies. Tegenstander DEM probeerde daar dominant voetbal op de helft van Ouderkerk tegenover te zetten. Dat werd DEM door de Blauwwitten zeer lastig gemaakt door uiterste oplettendheid en goed afjagen en aansluiten van de linies. Ouderkerk maakte de ruimtes klein. DEM had het zichtbaar lastig om via hun voorhoede de goed opgestelde Ouderkerkse verdediging en de daarvoor 2 opgestelde controlerende middenvelders te passeren. Dat lukte hen sporadisch en als het zo was dan stond er een prima doelman opgesteld. Toegegeven… 2 keer hielp de lat en de paal een achterstand te voorkomen. Ruststand dus zoals het begon: 0-0. Na rust een vergelijkbaar spelbeeld. Door wissels gingen met name de centrumverdedigers van DEM wat meer op avontuur om hun middenveld en voorhoede van aanvallende impulsen te voorzien. Daardoor ontstond er de nodige ruimte voor de Ouderkerkse aanvallers en die werden in de omschakeling bij balverovering op snelheid direct gevaarlijk. Om en nabij de 65 minuut werd zo’n snelle aanval over rechts met een prima voorzet en dito cross ingekopte bal prachtig afgerond en kwam SV Ouderkerk op een 1-0 voorsprong. DEM liet het hier niet bij zitten en ging vol gas op zoek naar de gelijkmaker. SV Ouderkerk verzette zich hevig tegen de vele Beverwijkse aanvallen en moest helaas in de slotminuten capituleren door een inschattingsfout in de Ouderkerkse verdediging. Zo werd de einduitslag 1-1 en dat was gezien het spelbeeld een uitslag waar beide teams zich goed in konden vinden. Trainer Guido Licastro van SV Ouderkerk Onder 23 verwoordde het als volgt: “we waren er heel dichtbij. Het was een prima wedstrijd van mijn spelers en zo’n inschattingsfout in de laatste minuten zal nooit meer worden gemaakt…. Noem het een leercurve voor deze jonge spelers!”