Podium U17 Timberwolves Memorial
Podium U17 Timberwolves Memorial Sylvia Walet

Tréville schermers openen nieuwe seizoen sterk

7 oktober 2019 om 21:38 Vechtsporten Deel je nieuws

Zondag 6 oktober stonden 7 schermers van Tréville op de loper in Brabant te strijden voor de Timberwolves Memorial.

Ruim 100 schermers uit Nederland, België, Duitsland, Italië en Turkije waren afgereisd naar Brabant voor deze internationale toernooi.

Tréville was vertegenwoordigd met 5 schermers bij de U17: Koen Walet, Koen Man, Julian Haasbeek, Michael Dijkstra en Nederlands Kampioen Yin Man. Tijdens de poule ronde hebben Koen Walet en Michael allebei 6 partijen gewonnen. Yin wist 4 partijen te winnen, Koen Man won er 3 en Julian won er 2.  Koen Man en Julian zijn helaas bij de T16 uitgeschakeld.  Bij de T8 verloor Yin helaas van Tarimci (TUR). Michael en Koen schermde sterk en stormde allebei door naar de halve finales. Michael moest tegen Tarimci; het liep gelijk op maar Michael wist het partij naar hem toe te trekken en won 15-12. In de andere halve finale wist Koen Walet, Sluman (NED) uitkomend voor het Nederlands team, te verslaan met 15-10. In een spannend Tréville finale was Koen toch te sterk voor Michael en pakt goud voor Tréville; Michael neemt genoegen met zilver.

Samuel den Breejen en Ryan van Heesch kwamen bij de leeftijdscategoriëen U10 resp. U12 in actie op hun eerste internationale toernooi. Allebei schermde een zeer goed toernooi en maakten in iedere partij treffers te maken. Dat smaakt naar meer.

Trainer Pascal Kenter was heel trots op zijn team: “Samen met de prestaties bij de eerste toernooien in de UK en in België is dit een sterke aftrap. Dit toernooi was een prima voorbereiding voor de cadettenploeg (U17) op de volgende sterke Europese wedstrijden in München en in Thessaloniki.”