Inno Loeber (witte band) gooit met uchimata
Inno Loeber (witte band) gooit met uchimata M. Loeber

Zilver voor judoka Inno Loeber bij ITG Glaspalast in Sindelfingen

30 juni 2019 om 20:05 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag heeft judoka Inno Loeber (2008) van Karel Gietelink Sport een zilveren medaille veroverd bij het Internationales Turnier Glaspalast in Sindelfingen, Duitsland. Het ITG toernooi is met 1200 deelnemers uit 15 verschillende landen een van de grootste toernooien van Duitland en werd voor de 19e keer georganiseerd.

Hij kwam uit in de hogere leeftijdsklasse tot 15 jaar in het gewicht tot 37 kg. Hij won zijn eerste partij tegen een Duitser met ippon door een uchimata, zie foto. Daarna wist hij de sterke Tsjech Simon Weber te gooien met een heupworp, waardoor hij zich plaatste tegen Leon Koch uit Sindelfingen. Ook Koch vloog eraf met een uchimata waardoor Inno doorkon naar de finale. In de finale werd Inno's aanval overgenomen door de kampioen van Bayern, Joris Schleer (2006) die daarmee het toernooi won.

Jelle de Bruin kwam in de klasse tot 18 jaar, in het gewicht tot 81 kg, uit. Hij judode middels 4 partijen tot de strijd om brons. Deze verloor hij met een wazari waardoor hij als vijfde eindigde.