Herenselectie United
Herenselectie United United Amstelveen

Medailleregen voor turners United Amstelveen tijdens NK

31 mei 2019 om 07:31 Sport/sport Deel je nieuws


In het weekend van 25 en 26 mei was de NK Finale Heren Turnen in Alkmaar. Negen turners van United Amstelveen deden daar aan mee. Het resultaat: 2x zilver in de meerkamp finale en in de toestelfinales 7x goud, 2x zilver en 4x brons. Daarmee is de gemeente Amstelveen 5 Nederlands Kampioenen rijker!

De meerkamp finale was op zaterdag 25 mei, daarin turnen de heren in alle zes toestellen:  vloer, voltige, ringen, sprong, brug en rekstok. De jongens kwamen uit op volgorde van leeftijd: eerst de Instappers (met Brody van Kleij en Iwan van Verseveld), daarna de Pupillen (met Christiaan van Gent, Lucas Post en Lieuwe van den Brekel) en als laatste de Jeugd (met Merijn Kosterman en Jesaja Boldewijn).

- In de Instap 2e divisie werd Brody knap 5e en Iwan zelfs 4e.
- Bij de Pupillen 2e divisie schopte ook Christiaan het tot de 4e plaats. Lucas turnde zich naar een podiumplaats: hij werd 2e.
- Lieuwe bereikte bij de 3e divisie Pupillen de 11e plaats.
- Merijn werd 6e in de klasse 2e divisie Jeugd.
- En tot slot de Jeugd 3e divisie: daar piekte Jesaja mooi op de 2e plaats, waarbij het verschil met de nummer 1 maar 0,2 punten was!

Op zondag 26 mei waren de toestelfinales. Ook jongens die geen meerkamp turnden konden zich voor deze finales plaatsen. En dat hadden ze massaal gedaan, de jongens turnden allemaal één of meerdere toestelfinales. Ook hier mooie uitslagen:

- Pupil 3e divisie: Daniel van Cleef 5e (ex aequo) op vloer, Beau van de Pol 5e en Lieuwe van den Brekel 2e op rekstok
- Instap 2e divisie: Iwan van Verseveld Nederlands kampioen op voltige, 2e op brug en 3e op rekstok. Brody van Kleij Nederlands kampioen op rekstok, 2e op ringen, 3e op vloer en 5e op sprong
- Pupil 2e divisie: Lucas Post Nederlands kampioen op vloer, 4e op rekstok. Christiaan van Gent 4e op voltige, ringen, brug en 6e op vloer
- Jeugd 3e divisie: Jesaja Boldewijn Nederlands kampioen op zowel voltige als brug, 3e op ringen
- Jeugd 2e divisie: Merijn Kosterman Nederlands kampioen op zowel sprong als brug, 3e op vloer en 5e op voltige

Geweldig gedaan allemaal en gefeliciteerd met jullie mooie prestaties, ook voor jullie trainers! You make United Amstelveen proud!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie