Inno Loeber, kampioen van Noord-Holland
Inno Loeber, kampioen van Noord-Holland M. Loeber

Judoka Inno Loeber, kampioen van Noord-Holland

19 juni 2022 om 20:55 Sport Deel je nieuws

Zondag 19 juni is de pas 14 jarige judoka Inno Loeber van Karel Gietelink Sport, kampioen van Noord-Holland geworden bij de jongens tot 18 jaar in het gewicht tot 60 kg. Inno won van Finn van der Geest van Kenamju uit Haarlem met een houdgreep, van Pablo van Ginkel van Dojo ‘t Loo uit Heiloo met een wurging en plaatste zich voor de halve finale tegen Nederlands kampioen Midas van Huijstee van Topjudo Amsterdam. Halverwege de partij scoorde Inno een wazari (half punt) met een sutemi en kon de partij erna uit judoën. In de finale won hij van Anglo Eskander, ook van Topjudo Amsterdam met een ippon. Inno zette een heupworp in, deze werd overgenomen door Eskander, maar door zich om te draaien op de weg naar de mat, plantte Inno Eskander op de rug en won daarmee de partij en de gouden medaille. Door dit resultaat mag hij nu over 2 weken zijn debuut maken op het Nederlands Kampioenschap tot 18 jaar in Den Haag.

Van Karel Gietelink Sport wist ook Xanne van Lijf zich te plaatsen voor het NK door 2e te worden in de klasse tot 70 kg. Ze verloor van Mirte Mollink maar wist haar andere drie partijen eenvoudig te winnen.

Sem van Loveren verloor twee partijen maar won er ook een in de klasse tot 55 kg. Dit was helaas niet voldoende voor een medaille, maar wel weer een goede ervaring.