Rwandese vrouwen met kaplaarzen voor in het veld
Rwandese vrouwen met kaplaarzen voor in het veld C. van Dijk

Ga mee in jan. op fietsreis door Rwanda voor het goede doel

26 oktober 2021 om 11:52 Sport Deel je nieuws

Fietsen in Rwanda, op je eigen niveau, in het land van de duizend heuvels. En onderweg projecten bezoeken van de stichting Melania Ontwikkelingssamenwerking, projecten om vrouwengroepen daar met een klein startkapitaal op weg te helpen om hun eigen onderneming te beginnen. Waarom zou je je goede voornemens tot 1 januari uitstellen als je nu al kunt intekenen om mee te gaan?

Caroline van Dijk, vrijwilliger/bestuurslid van Melania deed het eerder: de Kilimanjaro beklimmen, fietsen door Zambia, Vietnam en ook door Rwanda. Ze nodigt jou uit: “Ik vind het gewoon geweldig om te doen, de sportieve uitdaging, het zoeken van sponsors en vrouwen ontmoeten voor wie een startkapitaal het verschil maakt. Als je de kracht ziet van deze vrouwen om een bestaan op te bouwen voor zichzelf en hun kinderen, hun veerkracht ook! Ze hebben geen onderpand om een lening aan te gaan, maar met een gift van Melania kunnen ze wel starten met het houden van een paar  geiten, een tuinbouwkas of feesttenten verhuur. Ze zijn vindingrijk genoeg maar hebben een steun in de rug nodig om te kunnen starten. Vaak financieel, maar ook in het opbouwen van zelfvertrouwen. De steun en betrokkenheid van vrouwen uit Nederland is zo betekenisvol voor hen. “

De reis is  van 2/3 tot 14 januari 2022. De tocht start in hoofdstad Kigali met een bezoek aan het genocidemonument en voert langs het Kivumeer naar het Akagera Nationaal safari Park. De kosten voor de deelnemer zijn 1450,- euro incl. alle overnachtingen en maaltijden, fiets en ander vervoer, gids en safari. Daar komt de vliegreis en visum nog bij. Daarnaast laat je je voor 1.000 euro sponsoren ten behoeve van de projecten van Melania. We kunnen je adviseren over hoe dat te doen.
Durf jij de stap te zetten om mee te gaan, zoals de vrouwen een stap zetten om hun eigen leefsituatie te verbeteren?   

Joan vult aan: “ik ben in 2020 ook mee geweest en was diep onder de indruk van hoe de vrouwen nog bezig zijn om de pijn en van de genocide in 1994 te verwerken voor hun zelf en hun kinderen. Wat een kracht en moed dit vraagt en hoe bijzonder het is om hen een hart onder de riem te kunnen steken vanuit Nederland. Echt een life changing experience.”   

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Caroline: 06 512 897 96.

Melania is een organisatie van vrijwilligers, die zich inzet om ondernemende vrouwen in ontwikkelingeslanden te ondersteunen. Zie ook: www.melania.nl

Ontmoeting onderweg
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie