De achterkant van het boek
De achterkant van het boek Michael Roco

Amstelvener nadert boeken Top 100

13 oktober 2021 om 15:06 Zakelijk Deel je nieuws

Een Amsterdammer die vanwege de liefde in Amstelveen is neergestreken, moet even wennen aan ‘het andere slag’.
In het laatste hoofdstuk van zijn boek “Ongemak”, omschrijft auteur Michael Roco, hoe hij in een doorsnee Amstelveense straat, zijn eigen auto aan de praat probeert te krijgen.
Daar hij niet overdreven handig is, gaat het aanduwen van zijn Twingo niet geheel volgens plan. Nu is een Twingo sowieso een vreemde eend in de bijt van de gemiddelde Amtelveense straat. Zeker wanneer dat kreng niet start en bovendien over de auteur heen rijdt....

Ongemakkelijke situaties is waarmee Dhr Roco een compleet boek gevuld krijgt. Moeiteloos, hij moest de verhalen nog sellecteren. En de ietsje minder ongemakkelijke verhalen schrappen. 

Achterflap:

Sommige mensen nemen foto’s.  Anderen kunnen goed verhalen vertellen en die onthouden bovendien. Miez is geen entertainer, geen fotograaf. Eigenlijk kan hij niet zo veel. Tafeltennissen, dat kan hij een beetje. 

Wat hem bezighoudt en verwondert wil hij delen met wie het maar lezen wil. Volstrekt pretentieloze proza. Het is geen literatuur, je steekt er weinig van op. Je kunt er wel wat mee aansteken. 

Wat gaat er in hem om als hij kansloos bij de kapper in de stoel zit en geen kant op kan? Slechts waarnemen wat er om hem heen gebeurt. Dan draaien zijn hersenen overuren. Hij ziet dingen die geen mens ziet. Angstaanjagend. 

Ongemakkelijke en gênante situaties, op de een of andere manier trekt hij ze aan. Zoeken hiernaar is overbodig. Het hele boek is eigenlijk overbodig.

Het boek is overal on-line te bestellen, behalve in België, daar is het uitverkocht.

De voorkant van het boek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie