Overgeven van het stokje bij de thuisploeg tijdens estafette
Overgeven van het stokje bij de thuisploeg tijdens estafette Bart Gersen

Wethouder opent finale atletiekcompetitie jeugd Noord-Holland in Amstelveen

26 september 2021 om 10:33 Sport Deel je nieuws

Een jaar later dan gepland en voor het eerst sinds 1998 vond op zaterdag 25 september bij Atletiekvereniging Startbaan in Amstelveen de finalewedstrijd plaats van de jeugdcompetitie voor alle Noord-Hollandse atletiekverenigingen. De 414 aanwezige talentjes tussen de 6 en 11 jaar oud hadden zich via voorrondes geplaatst om mee te mogen doen aan deze finale. Wethouder Ellermeijer loste in de ochtend het startschot voor het defilé, waarmee de strijd om de kampioensbekers kon beginnen. Geïnspireerd door de successen van de Olympische atleten in Tokio, haalden de jonge sporters verspreid over het veld het onderste uit de kan met estafette, verspringen, hoogspringen, balwerpen, kogelstoten en sprinten om een prijs voor hun vereniging in de wacht te slepen.

In vier van de tien leeftijdscategorieën hebben de atleten van de thuisclub met hun topprestaties de prijzenkast van de enige Amstelveense atletiekvereniging weten aan te vullen. De jongens in de categorie tot en met 7 jaar kroonden zich tot kampioen van Noord-Holland.

Voor AV Startbaan is de organisatie van de finale van de regionale pupillencompetitie de kroon op de groei en ontwikkeling van de jeugdafdeling in de afgelopen jaren. Sinds in 2013 de baan werd gerenoveerd met behulp van een garantstelling van de Gemeente is de vereniging behoorlijk gegroeid. Met een uitbreiding van 57 jeugdleden tot de leeftijd van 11 jaar in 2013 naar bijna 300 in 2021, hoort de vereniging nu bij de jeugd tot één van de 10 grootste atletiekverenigingen in Nederland. 

Bijzonder in deze huidige tijd is hoe het de vereniging lukt om een groot aantal vrijwilligers aan zich te verbinden. Naast de trainers die onbezoldigd één of meerdere keren per week de kinderen enthousiast uitdagen om hun sportieve grenzen te verleggen, zijn er voor een evenement als deze finale een kleine 100 vrijwilligers op de been. Van ouders die door de vereniging als jurylid zijn opgeleid, tot de al jarenlange trouw aanwezige materiaalploeg om het veld wedstrijdklaar te maken. De wethouder bedankte in zijn openingswoord alle vrijwilligers en wenste de deelnemers veel succes en een mooie dag toe. Voor deze unieke finalewedstrijd kan worden geconcludeerd dat dat helemaal gelukt is.

Openingswoord van wethouder sport, de heer Ellermeijer
Startschot van het defilé door wethouder sport, de heer Ellermeijer
De thuisploeg van AV Startbaan, goed voor 4 van de 10 prijzen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie