Ook online cursussen bij Mantelzorg & Meer
Ook online cursussen bij Mantelzorg & Meer nvt

Mantelzorg & Meer organiseert diverse cursussen voor Mantelzorgers

22 september 2021 om 10:55 Sport Deel je nieuws

Bij Mantelzorg & Meer starten binnenkort drie cursussen voor Mantelzorgers. Dit zijn cursussen over hoe je lekker in je vel blijft zitten als mantelzorger en hoe je ‘het zorgen’ de baas blijft. Daarnaast start ook een cursus over omgaan met niet aangeboren hersenletsel bij je naaste.

‘Uit je hoofd, in je lijf – ontspannen en bewust bewegen voor mantelzorgers’

In deze cursus leer je om op een ontspannen manier in contact te komen met je lichaam door te bewegen. Dit doen we door een afwisseling van wandelen en verschillende oefeningen. Daarnaast leer je met aandacht met je lichaam bezig te zijn (mind- en heartfulness oefeningen). Door de oefeningen leer je zo lekker mogelijk in je vel te zitten zodat je de zorgsituatie gemakkelijker volhoudt. Deze cursus bestaat uit drie bijeenkomsten en is voor inwoners van Amstelveen die zorgen voor een naaste met GGz problematiek. De eerste cursusavond is op donderdag 14 oktober.

De Zorg de Baas: Soms is het moeilijk om de balans te bewaren en niet over je eigen grenzen te gaan als je zorgt voor een naaste. Bij de cursus ‘De zorg de baas’ leer je stil te staan bij je eigen situatie en waar nodig veranderingen aan te brengen. In vijf bijeenkomsten komen de volgende onderwerpen aan bod: Omgaan met gevoelens, draaglast/kracht, hulp vragen, anders leren denken, communicatie en assertiviteit en verlieservaringen.

In november starten er 2 cursussen: op dinsdag 2 november in Hoofddorp en op 17 november in Amstelveen. Als u de cursus liever zelfstandig doorloopt, is deze ook beschikbaar als e-learning.

Omgaan met Niet Aangeboren Hersenletsel: Niet aangeboren hersenletsel kan het gevolg zijn van een chronische ziekte, een ongeluk of bijvoorbeeld een hersenbloeding. De gevolgen zijn vaak heel ingrijpend, ook voor de partner, familie en vrienden. De kennis, tips en handvatten uit deze cursus helpen u bij de dagelijkse zorg voor uw naaste. De cursus bestaat uit vijf avonden en hij start op dinsdag 2 november in Hoofddorp. (Mantelzorgers die in Amstelveen wonen kunnen ook aan deze cursus meedoen.)

Informatie en aanmelden voor een cursus: Als u vragen heeft over een cursus of als u zich wilt aanmelden, kunt u bellen met 020-5127250 of mailen naar info@mantelzorgenmeer.nl. U kunt zich ook meteen aanmelden via het inschrijfformulier bij de cursusinformatie op onze website www.mantelzorgenmeer.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie