(links naar rechts) Michael Dijkstra Nederlands Kampioen floretschermen U17, Trainer Pascal Kenter, Koen Walet Nederlands Kampioen floretschermen U20
(links naar rechts) Michael Dijkstra Nederlands Kampioen floretschermen U17, Trainer Pascal Kenter, Koen Walet Nederlands Kampioen floretschermen U20 Sandra Dijkstra

Dubbelslag voor Tréville bij floretschermen! Michael Dijkstra (onder 17) en Koen Walet (onder 20) zijn Nederlands Jeugd Kampioen!

20 september 2021 om 19:06 Sport Deel je nieuws

Alkmaar, 18-19 september: Amstelveense Trévillejeugd drukt grote stempel op NJK.

Na anderhalf jaar eindelijk weer een toernooi en direct de uitgestelde Nederlandse Jeugd Kampioenschappen van vorig seizoen. Met een team van 18 schermers heeft de Trévillejeugd uit Amstelveen met succes meegedaan in alle leeftijdscategoriëen.

Bij de meisjes onder 12 werden direct twee medailles in de wacht gesleept. Ria Chae en Anna Dijkstra hebben sterk geschermd en behaalden respectievelijk een zilveren en een bronzen medaille.  

De zaterdagmiddag bleek vervolgens bloedstollend. De titel van de felbegeerde jongens cadetten (onder 17) stond op het spel. 5 van de 7 Tréville schermers haalde de top 16 van het tableau. Michael Dijkstra en Koen Walet (allebei uitkomend voor de Nederlandse team) schermden ijzersterk en stormden allebei door naar de halve finales, waar zij tegen elkaar moesten schermen.  Michael wist Koen te verslaan met 15-11. Vervolgens heeft Michael gewonnen in een spannende finale van Suhayl Nawar (SCA) met 15-12.  Michael pakt goud en daarbij zijn 3e Nederlandse titel.

Op de zondag werd er hard gestreden door de pupillen (jongens onder 14) en junioren (meisjes onder 20), maar zij konden helaas niet meedoen om de medailles. Bij de junioren (jongens onder 20) nam Tréville deel met 8 schermers. Volstrekt uniek was het dat al deze 8 doordrongen tot de laatste 16. In zinderende partijen behaalde Koen Walet voor de 3e maal in zijn carrière de finale, welke hij ditmaal voor de eerste keer wist te winnen met 15-13 tegen favoriet Axel Zoons (SCA). Ook cadet Yin Man wist bij de junioren brons te behalen.

Met maar liefst 6 medailles, waarvan 2 goud, een enorme Amstelveense Tréville oogst.  

Trainer Pascal Kenter: “Twee nationale titels behalen is een bijzonder prestatie!  We zijn tijdens Corona wel door blijven trainen, maar de toernooien gingen uiteraard niet door. Voor de oudere schermers is dit een goede aftrap voor de komende Europese wedstrijden en de jongere schermers hebben veel ervaring opgedaan.”

Tréville viert in oktober 2021 haar 10-jarig jubileum. Sinds de oprichting is Tréville gegroeid naar de tweede grootste schermclub van Nederland. Met meer dan 140 actieve leden wordt er op 5 middagen en avonden per week getraind in Amstelveen, Uithoorn en Amsterdam.

Schermen is een snelle en spectaculaire sport voor jongens en meisjes. Proefles? Kijk eens op www.schermschool-treville.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie