Judoka Inno Loeber laat zijn tegenstander in Brno (CZE) vliegen!
Judoka Inno Loeber laat zijn tegenstander in Brno (CZE) vliegen! M. Loeber

Judoka Inno Loeber wint de Open Tsjechische kampioenschappen

13 september 2021 om 06:25 Sport Deel je nieuws

Afgelopen zondag heeft judoka Inno Loeber van Karel Gietelink Sport voor de tweede keer de Open Tsjechische kampioenschappen gewonnen in Brno. Inno kwam uit in de klasse jongens tot 15 jaar tot 55 kg. Hij won de eerste partij tegen een Oostenrijker met wazari door een sutemi. In de tweede ronde maakte hij weer een sutemi tegen een Tsjech die plat op zijn rug belandde: ippon. Inno won de derde partij met een armklem tegen een Tsjech. In de poule finale moest hij aantreden tegen de handige Hongaar Raffay. Met een goed tactisch plan werd Raffay gedwongen risico te nemen. Hij maakte een aanval en Inno stuurde hem door op zijn rug voor ippon. 
De halve finale was tegen Hotovy uit Tsjechië. Hotovy had zich simpel ontdaan van zijn vier vorige tegenstanders met spectaculaire punten maar Inno trakteerde hem op een lage schouderworp voor ippon en stond daarmee in de finale tegen de supersterke Tsjech Homolka.
Na een minuut in de finale maakte Inno een aanval met een sutemi die Homolka compleet verraste. Om te voorkomen dat hij op zijn rug zou vallen, gebruikte Homolka zijn hoofd om uit de techniek te draaien. Dit mag niet en dus werd Homolka gediskwalificeerd wat Inno het goud opleverde! Een geweldige prestatie voor de 13 jarige judoka uit Nes aan de Amstel. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie