burgemeester Poppens en veteraan Neumeier
burgemeester Poppens en veteraan Neumeier gemeente Amstelveen

Witte Anjerperk Broersepark Amstelveen

19 juni 2021 om 16:58 Lokaal Deel je nieuws

Wat fijn dat de ruim 250 veteranen in de woonplaats in de witte anjers zijn gezet! Amstelveen heeft een speciaal Witte Anjerperkje voor onze veteranen. Burgemeester Tjapko Poppens opende het perkje op Amstelveense Veteranendag, 19 juni. Hij overhandigde een pot met witte anjers als symbolische blijk van waardering aan Martijn Neumeier, adjudant bij de Luchtmacht en veteraan van missies in Afghanistan en het Midden-Oosten. Het perkje is een plek om hen te eren en te waarderen. Het bloemenperk ligt in het Broersepark vlakbij het Indië monument.

Jaarlijks organiseert de gemeente Amstelveen voorafgaand aan de landelijke Veteranendag een lokale Veteranendag. Vanwege corona is het dit jaar wederom niet mogelijk om een fysieke bijeenkomst voor veteranen te organiseren. Om deze dag niet ongemerkt voorbij te laten heeft de burgemeester namens het gemeentebestuur per brief zijn waardering aan alle Amstelveense veteranen uitgesproken. Amstelveense mannen en vrouwen die namens ons land zijn uitgezonden voor internationale vredesmissies of humanitaire hulpverlening. In veel gevallen zetten veteranen zich ook nu nog in voor sociale doelen als vrijwilligers. Bij de brief kregen zij een witte anjerplant.

Nu er geen samenkomst kon worden georganiseerd met en voor hen, is het van nog groter belang dat wij beseffen hoe bijgedragen wordt aan internationale vrede en veiligheid. Daar staan wij in ons dagelijks leven niet altijd bij stil. Vandaag wel.

Een veteraan (van het Latijnse vetus, wat ‘oud’ betekent) is een persoon die lange diensttijd of ervaring heeft gehad in een bepaald beroep of veld. Als eerbetoon aan de veteranen wordt op 19 en 26 juni op het raadhuis de nieuwe veteranenvlag gehesen. Ook de landelijke Veteranendag op 26 juni heeft een aangepast programma, dat is te volgen vanaf 12.35 uur via NPO2 vanuit de Koninklijke Schouwburg in den Haag

Afdeling Amstelland van de Bond van Wapenbroeders hoopt oprecht dat veteranen en burgers aangeraakt worden door het Witte Anjerperkje, zich hierdoor mogen bezinnen op het grondbeginsel van vrede en vrijheid, en een praatje maken met elkaar hierover! U kunt contact opnemen met afdeling Amstelland of met Veteraan in de Klas als u meer wilt weten over Veteranen in Amstelland! Zie voor meer informatie:

Bond van Wapenbroeders afdeling Amstelland https://www.wapenbroeders.nl/afdelingen/noord-holland/amstelland  en Veteranen Instituut: https://www.nlveteraneninstituut.nl/veteraan-in-de-klas/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie