Jeugdbadminton bij Van Zijderveld Amstelveen
Jeugdbadminton bij Van Zijderveld Amstelveen Van Zijderveld

Extra trainingen voor jonge badmintonners

30 april 2021 om 14:55 Sport Deel je nieuws

Voor gemotiveerde jonge badmintonners tussen 8 en 16 jaar komen vanaf 1 september in de provincie Noord-Holland extra trainingsfaciliteiten beschikbaar.

Stichting Badminton Training Noord-Holland (BTNH)

De extra trainingsfaciliteiten voor jonge badmintonners worden mogelijk gemaakt door de nieuwe Stichting Badminton Training Noord-Holland (BTNH). Het is een voor Nederland vooralsnog uniek initiatief waarbij jonge sporters wekelijks, onder leiding van bevoegde trainers, extra training volgen in hun eigen regio. Daarnaast is er éénmaal per maand een overkoepelende centrale talententraining.

De stichting Badminton Training Noord-Holland (BTNH) is in het leven geroepen door acht badmintonverenigingen in Noord-Holland: ’t Vennewater (Heiloo), Slotermeer (Amsterdam), HBV (Den Helder), Hoofddorp, Van Zijderveld en Martinus (beide Amstelveen), Duinwijck (Haarlem) en Swish (Krommenie).

Laagdrempelig instromen

De stichting BTNH mikt met haar programma op een jaarlijkse nieuwe aanwas van enthousiaste jonge badmintonners die met leeftijdsgenoten willen werken aan hun niveau. Jeugdleden van de clubs in Noord-Holland kunnen laagdrempelig instromen en deelnemen aan deze extra trainingen. 

Als er eventueel potentiele toppers opstaan, die vervolgens bij een Regionaal Trainingscentrum onder supervisie van de badmintonbond verder willen gaan, is dat een bonus en geen doelstelling. 

Start op vijf locaties

“Voorlopig gaan we van start op zo’n vijf locaties”, zegt Duinwijckvoorzitter Elvira Denteneer, “Het helpt voor de planning dat onze vereniging en ’t Vennewater al over een hal kunnen beschikken. Maar we hebben alle zestig verenigingen in Noord-Holland nodig. Deze clubs zijn over de plannen geïnformeerd en zijn ook verzocht het initiatief van de stichting BTNH onder de aandacht te brengen bij de ouders van de nu al spelende jeugdleden. Bij iedereen is veel energie om vanaf september weer de sporthal in te gaan. Want daar kijken wij badmintonners intussen toch allemaal wel heel erg naar uit.”

Meer informatie

Heeft het aanbod met jeugdbadminton van de stichting Badminton Training Noord-Holland uw interesse gewekt en wilt u meer weten? Indien u woonachtig bent in de omgeving van Amstelveen, dan kunt u contact opnemen met badmintonvereniging Van Zijderveld of Martinus.
Info: https://www.vanzijderveld.nl/nl/btnh . Mailen kan naar info@btnh.nl.

Autheur: Theo Plasschaert | bewerkt door: Harold Beffers.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie