2 leerlingen van de Roelof Venemaschool overhandigen samen met Wethouder Van Ballegooijen een pakketje aan een 88-jarige bewoner van Nieuw Vredenhoven
2 leerlingen van de Roelof Venemaschool overhandigen samen met Wethouder Van Ballegooijen een pakketje aan een 88-jarige bewoner van Nieuw Vredenhoven Riki Stichting

Leerlingen Roelof Venemaschool brengen lentegroet en delen pakketjes uit aan bewoners Nieuw Vredeveld!

2 april 2021 om 18:37 Lokaal Deel je nieuws

Ouderkerk aan de Amstel – Met Pasen zijn ruim 18.000 pakketjes verspreid onder ouderen door heel Nederland. Leerlingen van basisscholen deelden de pakketjes – indien mogelijk – persoonlijk uit aan bewoners van nabijgelegen verzorgingscentra en aan ouderen in hun privé-omgeving. Vrijwilligers van lokale Zonnebloemafdelingen brachten de paasattentie thuis bij zelfstandig wonende ouderen.

Sinds 2007 organiseert de Riki Stichting deze bijzondere paastraditie waarbij jong en oud elkaar ontmoet. Het persoonlijk langsbrengen van het pakketje is een prachtig moment van liefdevolle, 1 op 1 aandacht. 

Ook zijn er 5.000 paasattenties uitgedeeld aan gezinnen met kinderen die wij iets extra’s gunnen. De ontvangers zijn afkomstig van basisscholen en andere partners waarmee de Riki Stichting samenwerkt. Hiermee willen zij hen een hart onder de riem steken in deze bijzondere tijd.

Paasactie Amstelveen
Op woensdag 31 maart jongstleden hebben leerlingen van de Roelof Venemaschool buiten bij Woonzorgcentrum Nieuw Vredeveld vrolijke lenteliedjes gezongen voor de bewoners. Vele ouderen stonden op het balkon te luisteren. In de binnentuin mochten de leerlingen nog op zoek naar paaseitjes. Wethouder Van Ballegooijen was ook aanwezig en overhandigde samen met 2 leerlingen uit groep 5 een pakketje aan een van de bewoners (zie foto). Alle bewoners hebben een pakketje ontvangen.

Geluksmomentjes
De Riki Stichting zet zich in voor een liefdevolle wereld. Wij organiseren jaarlijks landelijke acties in de zomermaanden, herfstperiode en met Kerst en Pasen. Betekenisvolle ontmoetingen zijn hierbij een belangrijk element. Door het geven en ontvangen van herhaalde liefdevolle aandacht ontstaat meer verbondenheid tussen mensen en wordt het aantal geluksmomenten vergroot.

23.000 paasattenties betekenen 23.000 geluksmomentjes!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie