HulpApp.nl biedt betrokkenen van huiselijk geweld ondersteuning
HulpApp.nl biedt betrokkenen van huiselijk geweld ondersteuning DTT

Huiselijk geweld neemt toe door lockdown, HulpApp.nl biedt slachtoffers ondersteuning

24 februari 2021 om 10:24 Zakelijk Deel je nieuws

Door de lockdown zijn er meer mensen slachtoffer van huiselijk geweld. Om betrokkenen van huiselijk geweld te helpen, ontwikkelden Stichting de Juiste Schakel en app ontwikkelaar DTT HulpApp.nl. Met betrokkenen wordt iedereen van hulpzoekende tot de hulpverlener, van buurvrouw tot familielid en van politieagent tot apotheker bedoeld. Deze app brengt betrokkenen van huiselijk geweld direct, veilig en anoniem in contact met de juiste hulpinstanties. HulpApp.nl is de eerste centrale bron met informatie en hulp voor huiselijk geweld, waardoor betrokkenen van huiselijk geweld sneller de juiste hulp kunnen vinden.

De hulporganisaties worden op HulpApp.nl getoond op basis van de locatie van de gebruiker en bereikbaarheid. De app toont niet alleen hulporganisaties, maar biedt ook aanvullende informatie in de vorm van blogs, artikelen en cursussen.

HulpApp.nl tegen huiselijk geweld
Stephanie Leyenaar, oprichter Stichting de Juiste Schakel: “Huiselijk geweld wordt helaas vaak nog gezien als taboe. Wij willen met HulpApp.nl huiselijk geweld bespreekbaar maken. De website en app zijn een laagdrempelige manier om betrokkenen van huiselijk geweld snel, veilig en anoniem de juiste hulp te laten vinden in hun eigen regio. Zo komen meer mensen in contact met de relevante landelijke, regionale en lokale hulporganisaties.”

Nena van Balen, projectmanager bij DTT: “Samen met Stichting de Juiste Schakel hebben we HulpApp.nl ontwikkeld waarmee we betrokkenen van huiselijk geweld kunnen voorzien van de juiste hulp en informatie die zij juist in deze tijd nodig hebben. HulpApp.nl werkt op alle platforms en apparaten en maakt de verstrekking van hulp en informatie laagdrempelig, waardoor betrokkenen van huiselijk geweld ook tijdens de lockdown goed geholpen worden.”

Meer huiselijk geweld door lockdown
Op dit moment wordt HulpApp.nl gebruikt door gemeenten in de regio Zaanstreek-Waterland en in de gemeenten Leiden, Alphen aan den Rijn en Katwijk. Leyenaar: “We hopen natuurlijk dat meer gemeenten zich willen aansluiten bij HulpApp.nl. Het is onze missie om alle betrokkenen van huiselijk geweld in Nederland een veilige omgeving te bieden. Dat lukt alleen als alle gemeenten zich aansluiten.” Organisaties als Veilig Thuis, de Nationale Politie, Reclassering, (Sociale) Wijkteams, GGD en GGZ zijn al aangesloten bij HulpApp.nl.

Over HulpApp.nl: Zie voor meer info: https://www.hulpapp.nl/ of download HulpApp.nl op Android of iOS.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie