Vrouwen en Moeder aarde: oproep

8 januari 2021 om 09:03 Lokaal Deel je nieuws

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat planten en bomen via schimmeldraden onderling met elkaar kunnen communiceren. Ze kunnen elkaar via die schimmeldraden onder andere waarschuwen voor gevaar. Dat wordt ook wel het Wood Wide Web genoemd. Mariana Mazzucato schrijft diepgaand in haar nieuwe boek ‘Mission Economy’ dat de overheid voorwaarden moet stellen. De overheid moet vooral niet alles zelf gaan uitvoeren, maar ervoor zorgen dat bedrijven en burgers ermee aan de slag gaan. Haar gedachtegoed is duidelijk zichtbaar in de huidige steunpakketten van regeringen. 'Overheden moeten dapperder zijn'. In onze woonplaats Amstelveen zijn wij op de goede weg om een Green Wide Web te creëren. Net als al die schimmeldraden onder de grond die als netwerk van eenheid informatie over voedingsstoffen, water, en zelfs signalen van dreigend gevaar tussen bomen uitwisselen. Zo kunnen ook wij ons eco-besef communiceren, groenprojecten van onderop bekrachtigen door elkaar te ontmoeten en te bemoedigen. Want wij maken deel uit van een onderling hecht verbonden netwerk. Ieders persoonlijke levensboom leert dit te ervaren. Door vanuit stilte te voelen, te denken en te zijn. Laten we creatief de groene ideeën van elkaar omarmen ter realisatie.

Vooruitzien is regeren: op maandag 8 maart komt de wereldwijde internationale Vrouwendag eraan. In 2021 is het landelijke thema van Internationale Vrouwendag: ‘Invloed met Impact’. Een thema dat positiviteit uit dient te stralen. Omdenken in een pure vorm. Vrouwen spelen daarin een sleutelrol en positiviteit is het sleutelwoord. Kan ons subthema ’Vrouwen en Moeder aarde’ zijn? Lees de tekst van Mariana Mazzucato met haar heldere argumenten. Meer informeren, mediteren en verbinden! Afhankelijk van de maatregelen kunnen we corona proof life of online aan Vrouwendag inhoud geven. Vanuit luisteren naar jezelf en luisteren naar elkaar komen tot prachtige ontmoetingsmomenten. Nieuwsgierig samen komen, ja toch?  

OPROEP: Mail of bel je / u met vraag, tip, aanbod, idee, activiteit, talent, discipline? We zullen life of online elkaar spreken op woensdag 20 januari om 15.00 uur. Life in Participe MOC, Lindenlaan 75, Amstelveen, om te inventariseren en een werkgroep te formeren. Indien de huidige coronamaatregelen worden verlengd, zal de meeting digitaal plaatsvinden via zoom of teams.

Conchita Willems   think2global@gmail.com / 06-25565252

Caron Honold   C.Honold@participe.nu / 06-23537389

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie