Inspiratie
Inspiratie Studio Phylicia

Meer winst maken door je voorraad te optimaliseren

2 november 2020 om 13:17 Zakelijk Deel je nieuws

Na de geboorte van mijn derde kindje wilde ik graag flexibeler werken, zonder concessies te doen in mijn passie en daarmee functie. Tijdens het ankeren met de zeilboot deze zomer las ik ’Alles is uitvogelbaar’ van Marie Forleo. Dit boek gaf mij de kracht om ook dit uit te vogelen. Hieruit is mijn ideale baan gegroeid: ondernemers ondersteunen op het gebied van inkoop en voorraad. Voorraad moet immers voor je werken en daar ligt ligt nu net mijn passie. 

Wanneer je bijvoorbeeld kijkt naar ons stadshart, wat prachtig en van alle gemakken voorzien is en waar bovendien ook alle bekende ketens gevestigd zijn. Mis ik persoonlijk de authentieke, kleine en lokale ondernemers. Deze zijn zeldzaam. Daarvoor ga je naar de Rembrandtweg of iets verderop. Het winkellandschap is simpelweg zo veel mooier als het afwisselend is. Hoe kan ik bijdragen dat er meer lokale ondernemers overleven? Dat begint bij het maken van meer winst per verkocht product, waarin voorraad optimaliseren een belangrijke pijler is. Want het meeste werkkapitaal zit immers in de voorraad. 

Vanuit mijn kennis als inkoper, waar ik meer dan 20.000 vlieguren heb gemaakt bij bol.com, Kruidvat, Groupon Blokker en Trekpleister & de software met een statistische berekening die op 6 punten de ideale voorraad berekend, wil ik ondernemers gaan helpen de voorraad te optimaliseren. Dit alles doe ik vanuit mijn werkkamer met uitzicht op de weilanden en onze golfbaan. Het werken met zoom en teams is ideaal gebleken voor mijn bedrijf en het geeft mijn de flexibiliteit om overdag of 's avonds te werken. 

Het doel is om de voorraad voor mkb-ondernemers te optimaliseren ofwel de producten in de juiste hoeveelheid op voorraad te leggen. Dat kunnen grondstoffen zoals koffiebonen zijn, maar ook eindproducten zoals servies, speelgoed, behang of autobanden. 

Mijn passie is inkopen en voorraadbeheer is daarin een belangrijk pijler. Voorraad moet voor je werken en daar help ik graag bij.

Op www.stocknavigator.nl stel ik mijn bedrijf verder voor en ken of ben jij een ondernemer met voorraad, van grondstoffen tot eindproducten, uit Amstelveen? Dan bied ik je graag aan om gratis jouw top 5 producten opnieuw te berekenen met behulp van Stock Navigator. Stuur mij een e-mail nienke@stocknavigator.nl en dan gaan we samen aan de slag. 

Nienke Hoeksema
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie