Schaakteams Zukertort D1 en D2 M Blom

Zukertort jeugd succesvol SGA Schaak Teamkampioenschap

27 september 2020 om 14:07 Sport Deel je nieuws

Zukertort domineert SGA Teamkampioenschap D (t/m 12 jaar)

Op zondag 20 september vond in het Bilderdijkpark in Amsterdam-West alsnog, met een half jaar uitstel, het Schaak Teamkampioenschap D van de SGA plaats. De 12 teams, van 6 verschillende schaakclubs, hadden er volop zin in. Niet zo gek: dit was een van de eerste toernooien in lange tijd waar de jonge schakers weer echt tegenover elkaar aan een schaakbord mochten zitten. De sfeer was dan ook uitgelaten, en tussen de partijen door genoten de schakers van de zonnige speeltuin naast de speelzaal. Achter het bord was het fanatisme er echter niet minder om. Er werd flinke strijd geleverd door de viertallen, met als inzet bekers en medailles voor de nummers 1, 2 en 3 en één kwalificatieplek voor de nationale Jeugdclubcompetitie D (onder 12 jaar) van de KNSB.

De eerste plaats was overtuigend voor Zukertort D1, die met een ruime voorsprong en de volledige 14 wedstrijdpunten het SGA-kampioenschap won. Gaandeweg het toernooi werden alle concurrenten verslagen. Ook op de tweede plaats komen we Zukertort tegen. Zukertort D2 (10 wedstrijdpunten) bereikte de tweede plaats onder andere door in de laatste ronde Almere D1 te verrassen.

Zukertort E1 kwalificeert zich voor het NK voor E-teams

De Zukertort E1 (onder 10) deed op zondag 13 september mee aan het Teamkampioenschap voor E-teams van de SGA, in Muiderberg. Sparsh, Palash, Achyuth, Misha en Laurens werden mooi derde en verdienden daarmee een grote beker en allemaal een medaille. Gefeliciteerd heren! Ook mogen ze nu meedoen aan het nationale kampioenschap in oktober!