Sergio Montealegre (L) en zijn man Manuel.
Sergio Montealegre (L) en zijn man Manuel. Eigen foto

By Jozef ondersteunt Hivos in strijd voor LHBTI-rechten wereldwijd

24 juni 2020 om 16:30 Nieuws Deel je nieuws

Webshop By Jozef ontwierp een collectie T-shirts waarvan de opbrengst volledig ten goede komt aan ‘Free to be me’, de campagne die Hivos voert in de strijd voor gelijke rechten van LHBTI’ers wereldwijd.

Hivos is een Nederlandse organisatie voor ontwikkelingssamenwerking die handelt vanuit humanistische waarden. Hivos verschaft financiële en politieke ondersteuning aan partnerorganisaties in Afrika, Latijns-Amerika en Azië.

Homohuwelijk erkend in Costa Rica

Met de campagne Free to be me werkt Hivos aan gelijke rechten en vrijheid van identiteit in meer dan 25 landen. Met succes, want mede dankzij de inzet van Hivos werd na een strijd van 17 jaar, onlangs het homohuwelijk erkend in Costa Rica.

Eén van de direct betrokkenen is Sergio Montealegre, voor Hivos werkzaam in Costa Rica als specialist seksuele rechten en diversiteit. De invoering van het homohuwelijk is een zaak die hem persoonlijk aan het hart gaat, want al jaren strijdt Sergio voor erkenning van het huwelijk met zijn man Manuel. ‘Ik heb nu eindelijk het gevoel dat ik erkend word als mens’, aldus Sergio.     

Trigger

‘Toen ik het interview met Sergio las, begreep ik intuïtief meteen wat hij bedoelde’, vertelt Erik Huysman van webshop By Jozef. ‘Dat was voor mij de trigger om contact te zoeken met Hivos met het aanbod een collectie te ontwerpen, waarvan de opbrengst volledig ten goede komt aan Free to be me.’

Happy End

De collectie kwam tot stand in overleg met Hivos, en bestaat uit 10 T-shirtdesigns waarin de regenboogkleuren zijn verwerkt. ‘Het accent ligt op luchtigheid en positiviteit; een bewuste keuze want uiteindelijk heeft Sergio’s verhaal een happy end, en dat wilden we benadrukken’, aldus Erik Huysman.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

1. De collectie is te vinden op: www.byjozef.com/collections/free-to-be-me. De bitlylink is:https://bit.ly/37HMOsg.

2. Het artikel met Sergio staat op: https://www.hivos.nl/costa-rica-lange-weg-naar-het-homohuwelijk/

3.Meer info: Erik Huysman (byjozef.com)
             E-mail: info@byjozef.com
             Tel: 06 14 16 25 97  
 

 

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie