inbreker bij achterdeur
inbreker bij achterdeur NIPW

Nog maar 30% van de achterdeuren slecht beveiligd

11 mei 2020 om 12:23 Nieuws Deel je nieuws

Vijf jaar geleden bleek uit onderzoek dat het overgrote deel van de achterdeuren slecht beveiligd was. Recent onderzoek*) toont aan dat mensen geluisterd hebben naar de vele tips van de politie, verzekeraars en de stichting Nationale Inbraakpreventie Weken: nog maar 30% van de achterdeuren heeft een ronduit slechte beveiliging.

Ongeveer de helft heeft het enig juiste beslag gemonteerd  (namelijk met cilindertrekbeveiliging), de rest combineert beslag zonder cilindertrek­beveiliging met een SKG*** cilinder of met meer­dere extra bijzetsloten gemonteerd aan de binnenzijde van de deur. “We denken dat het plaatsen van goede beveiliging sterk heeft bijgedragen aan de daling van het aantal inbraken. Steeds vaker staken de inbrekers dus hun pogingen”, aldus Coen Staal, voorzitter van de NIPW.

Meer tijd voor beveiliging
De laatste weken, met veel mensen thuis aan het werk, zijn de inbraakpogingen met tientallen procenten gedaald. De NIPW heeft overzich­te­lijke folders verzorgd, vol met goede tips voor de voor- en achterdeuren. Er is ook een NIPW-app, waarmee aan de hand van foto’s snel een inspectie kan worden uitgevoerd. Deze app kan in de app store of google play store gevonden worden met de zoektermen: ‘Stop Inbraak’.

Cilindertrekbeveiliging
Bij de woningen met een achterdeur heeft al bijna 30% van de respondenten daarop beslag met cilindertrek­beveiliging gemonteerd, wat is voorzien van een stalen plaatje over de cilinder, met slechts een gleuf voor de sleutel. Hierdoor kan de cilinder er niet meer uitgetrokken worden. De prijs van dit type beslag is ongeveer 60-80 euro.

Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW)
Een woning met het Politiekeurmerk Veilig Wonen kent goede beveiligings­maatregelen. Bij zo’n woning duurt het een inbreker te lang om binnen te komen. Volgens de opgave van Het CCV, heeft ongeveer 10% van alle woningen in Nederland een PKVW-certificaat. Omdat het inbrekersgilde niet stil zit, moet zo’n PKVW-certificaat elke 10 jaar opnieuw worden aangevraagd.

Over de stichting Nationale Inbraakpreventie Weken
De stichting Nationale Inbraakpreventie Weken is een publiek-private samenwerking met als doel woningbezitters meer bewust te maken van goede inbraakpreventie. Partners in de stichting zijn de bedrijven Nemef, Ring, Securitas Direct en Yale. Daarnaast werkt het NIPW  samen met het ministerie van Justitie en Veiligheid en het Verbond van Verzekeraars. 

www.inbraakmislukt.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie