Maarten Asscher
Maarten Asscher Sacha de Boer

Maarten Asscher spreekt over 'Een huis in Engeland', bij Blankevoort

27 februari 2020 om 14:05 Kunst Deel je nieuws

 

Maarten Asscher spreekt over

'Een huis in Engeland' bij Boekhandel Blankevoort

Op zaterdag 14 maart, de laatste zaterdag van de Boekenweek, spreekt Maarten Asscher bij Boekhandel Blankevoort aan de Rembrandtweg 649-651 in Amstelveen over zijn zojuist verschenen roman 'Een huis in Engeland', die de ondertitel 'Roman van een kleinzoon' meekreeg.

Tijdens zijn slapeloze nachten dwaalt Asscher in gedachten door het huis van zijn grootouders in Engeland, waar hij als kind vaak logeerde. Behalve dierbare herinneringen aan de heerlijke zomers, komen er ook vragen naar boven. Hoe waren zijn grootouders met hun drie kinderen de oorlog doorgekomen, nota bene na een verblijf in Westerbork? En waarom zijn ze na de oorlog plotseling naar Londen vertrokken? ’s Nachts dwalend door het dierbare huis en overdag speurend in brieven, dagboeken en officiële documenten, reconstrueert Asscher het levensverhaal van zijn grootouders. Het resultaat is een indrukwekkende autobiografische roman, met een knappe afwisseling tussen zwaar en licht, tussen intimiteit en geschiedenis, tussen het persoonlijke en universeel-menselijke.

Maarten Asscher (1957) was voordat hij zich fulltime aan het schrijven wijdde boekverkoper, uitgever en directeur Kunsten bij het ministerie van OCW. Eerder publiceerde hij verhalenbundels, essays en non-fictie, 'Een huis in Engeland' is zijn tweede roman. In 2019 ontving hij de J.H. Donnerprijs vanwege zijn bijzondere verdiensten voor het Nederlandse boekenvak.

De lezing begint om 17:00 uur. Na afloop zal de auteur zijn boek signeren en wordt de Boekenweek 2020 feestelijk afgesloten met een borrel.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via boekhandelblankevoort@planet.nl of 020 6455694.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie