Dewi Couvert & Tess Wilschut trainen voor de kust van Palma de Mallorca voor deelname aan de Olympische kwalificatiewedstrijden voor Tokio 2020.
Dewi Couvert & Tess Wilschut trainen voor de kust van Palma de Mallorca voor deelname aan de Olympische kwalificatiewedstrijden voor Tokio 2020. © Alain Sign voor tesswilschut.com2019

Amstelveense zeilster Tess Wilschut in het Olympische TeamNL

20 maart 2019 om 11:17 Sport/sport Deel je nieuws

Amstelveens topzeilster Tess Wilschut is op 14 maart geselecteerd voor het Olympisch zeilteam van TeamNL. Samen met Dewi Couvert vormt Tess team NED69 in de 49erFX, de Olympische tweemans zwaardboot voor damesteams.

De komende periode treden de dames in het kwalificatiestrijdperk voor de Olympische Spelen 2020 in Tokio. Vier Nederlandse damesteams zijn door het Watersportverbond geselecteerd om deze zogenaamde trials—waar de wereldtop aanwezig is—te varen, onder wie teamleden Annemiek Bekkering en Annette Duetz, de regerend wereldkampioenen.

De eerste trial wordt al begin april gevaren in Genua, Italië en de tweede in Weymouth, Engeland, begin mei. Maar eerst verzeilen de dames de 2019 Trofeo S.A.R. Princesa Sofia Iberostar—de 50ste Prinses Sofia Cup—in Palma de Mallorca van 29 maart tot en met 6 april, als trainingsevenement.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie