Xanne van Lijf, kampioene van Midden-Nederland
Xanne van Lijf, kampioene van Midden-Nederland Van Lijf

Medaille regen voor judoka's Karel Gietelink Sport

17 maart 2019 om 22:12 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen weekend hebben de judoka's van Karel Gietelink Sport uit Amstelveen voor een ware medaille regen gezorgd.

Op zaterdag begon Xanne van Lijf door het winnen van het districtskampioenschap van Midden-Nederland bij de meiden tot 15 jaar in de klasse tot 44 kg. Daardoor heeft de getalenteerde judoka zich nu geplaatst voor het Nederlands kampioenschap over drie weken.

Op zondag was het er Fuyiama judotoernooi in Diemen. Er werden maar liefst 13 medailles gewonnen. Goud was er voor Evi Panhuizen, Bryce en Kris Liu, Sergei Bakaev en Nathan van Lijf en Teun Smit. Zilver was er voor Jari van Vorsselen, Andrey Heerenveen en Konstantin Khan en brons was er voor Willem van Duikerken, Déon en Kyano Bakker en voor Joshua Falcao de Lima.

Tegelijkertijd verloor Tijn Loos de finale in Beuningen bij het Groot Beuningen judotoernooi en moest dus genoegen nemen met het zilver. Tenslotte won Luka Tsjkadoea een bronzen medaille bij het districtskampioenschap van Noord-Holland bij de jongens tot 15 jaar en plaatste zich net als Xanne voor het Nederlands kampioenschap over drie weken.