Heren team jeugd 8
Heren team jeugd 8 United Amstelveen

United Amstelveen met 8 teams naar Nederlands Kampioenschap Turnen

20 november 2018 om 22:31 Sport/sport Deel je nieuws

Op 17 en 18 november vonden voor turnen de Nederlands Kampioenschappen teams plaats in Nijmegen. United Amstelveen was vertegenwoordigd met vier heren en vier dames teams. In dit kampioenschap strijden de beste teams van Nederland tegen elkaar. 

Bij de dames deden mee in de categorie jeugd 1 N3: Hailey Sceats, Tessa van Kamperdijk uit Weesp, Danae Dijkman en gastturnster Tess van der Himst uit De Goorn. Per toestel worden de sterkste 3 turnsters ingezet, waarbij de beste 2 scores tellen voor het teamresultaat. Tot het laatste moment 
bleef het ontzettend spannend. Maar met een puntentotaal van 107,884 mogen deze meiden met de grootste beker naar huis.... GOUD!!!!! Deze meiden mogen zich een heel jaar Nederlands Kampioen noemen.
Het nieuwe seizoen kon voor onze nieuwe club niet beter beginnen!!

In dezelfde wedstrijd eindigde het andere jeugd 1 N3 team met Julliet Kruimer, Amaya Kandelaars, Guusje van Gent en Zoë Annes op een 7e plaats. Zowel het Pupil 1 N2 team met Jaylee Chukwu, Sofia Rusu, Sophie Amelink en Lotte Kraan als het Pupil 2 N2 team met Nora Faber, Elena Christon, Priya Ramautar en Dinah de Jong grepen net naast een medaille en eindigden op een knappe 4e plaats.

Bij de heren turnen telkens 4 heren per toestel en tellen de hoogste 3 mee voor het teamresultaat. In instap/pupil 16 deden twee teams mee. Het team van Daniel van Cleef, Brody van Kleij, Lieuwe van den Brekel, Iwan van Verseveld en gast turner van Levitas, Levi van Wijnbergen werd 3e van Nederland! In datzelfde niveau behaalde het team van Bobby Broertjes, Jari de Vries, Pep van Wier, Eli Samander de 4e plaats. 

In pupil 14 deden Christiaan van Gent  en Lucas Post mee in een gecombineerd team van United Amstelveen, Turnz Amsterdam en Mauritius Volendam: zij behaalden met de 2e plaats een zilveren medaille!
In de categorie jeugd 8 was het de beurt aan: Matthijs Blaaser, Merijn Kosterman, Beau van de Pol, Jesaja Boldewijn. Zij behaalden de 4e plaats.

Dames team jeugd 1 N3
Heren team niveau 16
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie