Japans koor SORA
Japans koor SORA lid van het koor

Unlock Festival gaat van start

6 september 2021 om 12:45 Podiumkunsten Deel je nieuws

Op zondag 19 september vindt van 12.30 uur tot 17.30 uur het Unlock Festival plaats in het openluchttheater in Elsrijk.

Na anderhalf jaar van culturele lockdown presenteren de Amstelveense amateurkoren, -orkesten en -kunstenaars zich op dit Unlock Festival in het openluchttheater in Elsrijk (De Ruwiellaan 20, 1181 PS Amstelveen). Kom genieten van de optredens en maak je eigen tekening op de schildersezels van SAKB KunstLokaal.

De dag begint om 12.30 uur met de publieke opening van de website Amateurkunst Amstelveen (www.amateurkunstamstelveen.nl) door Herbert Raat. Daarna is er een gevarieerd programma met optredens van verschillende amateurkunstgroepen.

In het eerste deel van de middag kunnen we om 13.00 uur genieten van het Accordeonorkest de Concertina’s. Om 13.30 uur gevolgd door de Amstel River Singers, om 14.00 uur door het Harmonie Orkest Amstelveen en om 14.30 uur door het Japanse koor SORA.

Dan is er om 15.00 uur een kleine pauze en kunnen bezoekers allerlei versnaperingen in de blokhut van Elsrijk verkrijgen.

In het tweede deel van de middag starten we om 15.30 uur met het Amstelveens Symfonie Orkest, gevolgd om 16.00 uur door de Musicalvereniging OVA, daarna om 16.30 uur door de Slagwerkgroep Bovenkerk met een echt sambaorkest en tenslotte zingt om 17.00 uur het Amstel Gospel Choir.

De dag wordt afgesloten om 17.30 uur met een Grande Finale waaraan alle muziekgroepen meedoen en het publiek uitgenodigd wordt om mee te zingen.

Aan de zijkant (op het gras) staan ezels van SAKB KunstLokaal met tekenmateriaal en een grote monitor waarop beelden van de website Amateurkunst Amstelveen te zien zijn.

Het wordt een bruisende dag waarop de amateurkunstgroepen laten zien dat ze ondanks de lockdown nog steeds springlevend zijn. Bij de ingang is een informatiemarkt waar van iedere amateurkunstgroep alle ins and outs van de organisaties te vinden is.

Het Unlock Festival wordt georganiseerd door Podium Amateurkunst Amstelveen. De toegang is gratis. Bezoekers hoeven zich niet van tevoren op te geven, maar bij de ingang moeten ze wel zichzelf registreren. De coronarichtlijnen van het RIVM worden gevolgd en daarmee weten we nu nog niet hoe unlocked het Unlock Festival op zondag 19 september zal zijn.

. Voor meer informatie: www.amateurkunstamstelveen.nl/agenda/unlock-festival.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie