Burgemeester werkt Urbanuskerkthermometer bij ......

2 december 2020 om 11:39 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

De Urbanuskerk in Bovenkerk is een uniek juweeltje van neogotische bouwkunst op het mooiste plekje van Amstelveen, dat weet iedereen.

De prachtige Urbanuskerk is beeldbepalend voor het dorp en daarmee ook voor Amstelveen als geheel. De Burgemeester kijkt vanuit zijn werkplek ook uit op de kerk…….!

In 2018 is een groot deel van de kerk door brand verwoest. De toren echter is fier overeind gebleven dankzij de grote krachtsinspanningen van Brandweer en vrijwilligers.

Bovenkerk is gezegend met vele betrokken vrijwilligers die onmiddellijk aan de slag gingen om gelden binnen te halen voor de heropbouw van de kerk en dan vooral voor investeringen in de kerk in duurzaamheid en een energiezuinig gebruik van de kerk. De stand van de binnengehaalde gelden wordt aan de toren bijgehouden op een grote “Thermometer”.

De gemeente Amstelveen wilde een bijdrage leveren aan dit streven en heeft de prachtige som van €65.000 hiervoor aan de kerk geschonken, speciaal voor het plaatsen van voorzetramen voor de glas- in-loodramen en het mooi uitlichten van de kerk op een energiezuinige wijze.

De burgemeester is uitgenodigd een officieel tintje te geven aan de overdracht van deze gelden op vrijdag 4 december a.s. om 16.00 uur door aan de Urbanustoren de “Thermometer” met €65.000 op te hogen !!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie