Wethouder Frank Berkhout reikt Amstelveen insigne uit aan welpen van Scouting Kantankye
Wethouder Frank Berkhout reikt Amstelveen insigne uit aan welpen van Scouting Kantankye Jamy Osinga

Wethouder Frank Berkhout bezoekt Scouting Kantankye

16 november 2020 om 21:06 Overig Deel je nieuws

Zaterdag 14 november opende Scouting Kantankye een bijzondere tentoonstelling. Ruim 30 welpen, jongens en meisjes van 7 tot 11 jaar, maakten videoverslagen over kunst in Amstelveen en maakten zelf kunst in de vorm van schilderijen en boetseerwerkjes.

Frank Berkhout, wethouder onderwijs en jeugd van Gemeente Amstelveen, opende de tentoonstelling.

Een eenrichtingsroute over het scoutingterrein gelegen achter de Amsterdamseweg, werd via een door de welpen zelfgemaakte folder met plattegrond gedeeld met de bezoekers. 

Langs de route waren de schilderijen van de welpen achter de ramen van het clubhuis te bewonderen, de boetseerwerkjes werden uitgestald op boomstammen langs de route en de ontdekkingstocht langs Amstelveense kunst werd gefilmd. Via QR-codes konden de filmpjes bekeken worden.

Door de geldende coronamaatregelen konden de kinderen met hun ouders in tijdsloten na elkaar de tentoonstelling in de buitenlucht bezoeken. 

De eerste welpen konden het insigne van de wethouder zelf in ontvangst nemen. De andere welpen kregen het insigne na een videoboodschap van de wethouder.

Het Amstelveen insigne is een initiatief van Gemeente Amstelveen en kan verdiend worden door ‘een activiteit te doen die belangrijk is voor Amstelveen. Zoals bijvoorbeeld het maken van een fotoverslag van de stad, iets belangloos doen voor een stadsgenoot, een historische plek bezoeken of het bijwonen van een 4 mei herdenking. Het insigne staat voor de trots die we als stad voelen voor scouting en voor de stad zelf.’ aldus de wethouder in zijn brief over het insigne aan de Amstelveense scoutinggroepen.

Scoutinggroep Kantankye is een scoutinggroep voor jongens en meisjes vanaf 5 jaar. We
plannen onze bijeenkomsten rond de uitgangspunten samen, uitdaging en outdoor. Vanwege het coronavirus zijn alle activiteiten op dit moment buiten. We werken aan afnemende begeleiding en toenemende zelfstandigheid naarmate de jeugdleden ouder worden. Scoutinggroep Kantankye bestaat uit (alléén) vrijwilligers en jeugdleden.

Op dit moment heeft onze vereniging plaats voor jeugdleden in de groepen van 5 tot 7 jaar, 11 tot 15 jaar en 15 tot 18 jaar. Ook ontmoeten wij graag mensen die zich willen inzetten als scoutingleid(st)er. Voor meer informatie, mail naar info@kantankye.nl.

Filmpjes kunnen via QR-codes bekeken worden
Wethouder Frank Berkhout met welpen van Scouting Kantankye
Wethouder en welpen bekijken boetseerwerkkjes
Wethouder en welpen kijken een filmpje over kunst in Amstelveen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie