Dijkbewoners tegen windmolens

17 september 2020 om 22:05 lokaal Deel je nieuws

De gemeente Amsterdam zoekt naar plaatsen om windmolens te installeren. Een mogelijke locatie is de poler tussen de Amstel en de A2, recht tegenover de Amsteldijk Noord.

De bewoners van de dijk, vrijwel allen lid van de Vereniging Amsteloever, zijn zeer bezorgd over dit plan. Zij vinden dat geen rekening wordt gehouden met de betekenis van de zg. Amstelscheg voor zowel Amsterdam als voor heel Amstelland. Windmolens van 150 m hoog passen daarin niet.

De Vereniging Amsteloever heeft inmiddels per mail aan de gemeente Amsterdam laten weten windmolens aan de rand van de gemeente af te wijzen. Dit geldt met name voor de Amstelscheg die van grote landschappelijke, ecologische en recreatieve betekenis is voor de stad zelf en het omliggende gebied. De Vereniging wijst erop dat er andere mogelijkheden zijn voor het opwekken van alternatieve energie, zoals het Westelijk Havengebied.

Een aantal dijkbewoners heeft vervolgens individueel actie ondernomen en verontwaardigde mails naar de gemeente gestuurd. Zij menen dat plaatsen van molens in strijd is met het zorgvuldigheidsbeginsel waarvan de overheid moet uitgaan. Bovendien zouden vliegtuigen de molens moeten ontwijken en nog meer over de huizen vliegen. "Ik zal mij tot het uiterste verzetten", aldus een jurist die aan de dijk woont.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie